Tijekom izlaganja saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru došlo je do incidenta između HDZ-ova zastupnika Steve Culeja te SDP-ova Željka Jovanovića. Zbog svega je morao intervenirati predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Galerija +0 Željko Jovanović i Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr)

Milorad Pupovac, govoreći nakon stanke u Saboru o aktualnim događanjima pa tako i presudi krvniku i ratnom zločincu Ratku Mladiću, podsjetio je i na jedan slučaj žene srpske nacionalnosti, koja je višestruko silovana u šibenskom zatvoru. Pupovac je time htio upozoriti i na to da se ne zaborave i žrtve srpske nacionalnosti. Pupovac je istaknuo da za tu ženu nije bilo pravde, a onda mu se u riječ ubacio HDZ-ov Stevo Culej.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković o poskupljenju energenata: "I Sabor je dobio čak četiri puta veći račun za plin" Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Mostov zastupnik Nikola Grmoja VIDEO Grmoja se pravio grbav pa ga Jandroković izbacio: "Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen"

"Naplatit će se iz ratne odštete Srbije prema Hrvatskoj", dobacio je Culej.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odmah je reagirao. "Kolega Culej, molim Vas da to ne činite", poručio mu je.

No, iz redova oporbenog SDP-a ubacio se Željko Jovanović. "Pa opomenite ga", sugerirao je Jovanović, a nakon kraćeg prepucavanja na relaciji Culej - Pupovac oko pravog razloga spominjanja navedenog slučaja silovanja, Jovanović je opet upao.

"Ma on (Culej) je glup", rekao je Jovanović.

Tu je Jandrokoviću prekipjelo. "Pa dobro, kolega Jovanoviću, što je Vama?" upitao je Jandroković. Nastao je žamor, ali Jovanović je nastavio.

"Pa on je meni prijetio pištoljem ovdje! Rekli ste da nitko nikome nije prijetio. Meni je prijetio svojim koltom, na koji će urezati još jedan zarez", protestirao je Jovanović.

Culej se glasno podsmijehnuo i poručio kolegi Jovanoviću: "Ti si glup."

Jandroković je pokušao doći do riječi, no ubacio se i zastupnik Ivan Pernar rekavši da je "to nasilje koje vrši HDZ".

Zadnja je ipak bila Jandrokovićeva.

"Samo malo, samo malo. Prestanite se tako ponašati. Svi! Prestanite se tako ponašati, počet ćemo s opomenama i isključivanjem iz rasprave! Ovo zaista nema smisla!" rekao je Jandroković.

Culej je imao još jednu upadicu, no digao se iz klupe i izašao iz sabornice - na kavu, kako su zaključili njegovi kolege zastupnici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju