Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ukrao fotografije

Lažni iznajmljivač nudi apartmane širom Hrvatske, Imoćanka se šokirala: "Policija kaže da ne može ništa"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Isti lažni iznajmljivač u brojnim Facebook grupama nudi usluge smještaja na raznim lokacijama u Hrvatskoj - u Zagrebu, Crikvenici, Zadru...

Iznajmljivačica iz Imotskog doživjela je pravi šok kada ju je nazvala turistica i kazala joj da je s iznajmljivačem apartmana komunicirala preko Facebooka, ali je nakon što ju je zatražio polog postala sumnjičava pa je odlučila malo guglati. Tako je došla do prave vlasnice apartmana, Imoćanke, koja nikada svoj smještaj nije oglašavala na Facebooku. 

Ispostavilo se, kako piše Slobodna Dalmacija, da je osoba lažnog imena Geb Westerwinter ukrala njezine fotografije s Bookinga i proslijedila ih zainteresiranoj turistici. Naravno, cijena koju je prevarant tražio bila je niža od one na Bookingu, a kao polog tražio je 150 eura. 

Imoćanku sada brine što će napraviti ako joj se na vratima pojave turisti za koje nema pojma, a nekom drugom su platili polog. Zanimalo ju je kako funkcionira cijela prevara pa se javila Gebu kako bi dobila ponudu za vlastiti apartman.

"Tražila sam apartman u Imotskom i dobila fotografije vlastitog za cijenu noćenja od 55 eura. Dali su mi podatke o uplati, IBAN broj računa i ime neke osobe za koju nisam sigurna da je vlasnik tog računa", kaže iznajmljivačica.

Pročitajte i ovo Nikad dosta istarskog češnjaka - 4 Istarski dragulj Prodaju ga za 10 eura po kilogramu, a ode i prije nego što je ubran: "Najgore je to što moramo odbijati ljude"

Pročitajte i ovo Ilustracija, novac da se ne biste iznenadili Uskoro velika promjena u bankama: Imate još četiri dana da se javite, inače bi vas moglo koštati

Nazvala je policiju ne bi li spriječila da se ovakve situacije nastave događati. Rekli su joj kako nema pravne osnove da dalje istražuju slučaj jer, pravno gledajući, nije uplatila novac pa tako nije ni došlo do prevare.

Isti lažni iznajmljivač u brojnim Facebook grupama nudi usluge smještaja na raznim lokacijama u Hrvatskoj, ali i Crnoj Gori. Smještaje nudi u Zagrebu, Crikvenici i Zadru, u kojem tvrdi i da stanuje. Geb se već nalazi na crnim listama koje kruže društvenim mrežama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene