U dopisu ministru Radimiru Čačiću direktor Jadranskih ulaganja Nenad Konačar potvrdio je ponudu za kupnju brodogradilišta Brodotrogir i Kraljevica, ali ne i za 3. maj.


'Obavještavamo Vas da Jadranska ulaganja d.o.o. potvrđuju svoju ponudu za kupnju dionica TD Brodotrogir d.d. i Brodogradilišta Kraljevica d.d., a u skladu s već ranijim danim ponudama i programima restrukturiranja za svako od ovih brodogradilišta koja su prihvaćena od strane Europske komisije i AZTN', stoji u dopisu.

Vezani članci 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Počele isplate plaća radnicima 3. maja: "Vratit ću dug banci i prijateljima" Sjednica Vlade (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Vlada usvojila plan o načinu podmirenja dugovanja i spas riječkog brodogradilišta 3. maj

>> Končar odustaje od 3. maja? 'Mislim da je Linić u pravu!'

Za brodogradilište Brodotrogir Končar nudi garanciju Jadranskih ulaganja od 40 milijuna kuna, a za Kraljevicu 10 milijuna kuna.

'Posebno napominjemo da smo zajedno s našim njemačkim partnerom donijeli odluku da investiramo u proizvodnju off-shore programa na području Primorsko-goranske županije. Planirana vrijednost investicije je oko 100 milijuna eura, za njenu realizaciju potrebne su dvije godine i bit će zaposleno 1.700 radnih mjesta', dodaje se u dopisu Jadranksih ulaganja koje potpisuje direktor Nenad Končar, sin poduzetnika Danka Končara.

Podsjetimo, ministar Slavko Linić u nekoliko je navrata izrazio sumnju u Končarove namjere ustvrdivši kako on pokušava naknadno promijeniti pravila privatizacije te da Končar nije ozbiljan pregovarač. 'Govoriti o jamstvima i za jamstva ponuditi Jadranska ulaganja, onda nemam što komentirati', bio je izjavio Linić.