Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijest Radimiru Čačiću

Imamo dopis: Evo kako se Končar odrekao 3. maja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dopisu ministru Radimiru Čačiću direktor Jadranskih ulaganja Nenad Konačar potvrdio je ponudu za kupnju brodogradilišta Brodotrogir i Kraljevica, ali ne i za 3. maj.

'Obavještavamo Vas da Jadranska ulaganja d.o.o. potvrđuju svoju ponudu za kupnju dionica TD Brodotrogir d.d. i Brodogradilišta Kraljevica d.d., a u skladu s već ranijim danim ponudama i programima restrukturiranja za svako od ovih brodogradilišta koja su prihvaćena od strane Europske komisije i AZTN', stoji u dopisu.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

>> Končar odustaje od 3. maja? 'Mislim da je Linić u pravu!'

Za brodogradilište Brodotrogir Končar nudi garanciju Jadranskih ulaganja od 40 milijuna kuna, a za Kraljevicu 10 milijuna kuna.

'Posebno napominjemo da smo zajedno s našim njemačkim partnerom donijeli odluku da investiramo u proizvodnju off-shore programa na području Primorsko-goranske županije. Planirana vrijednost investicije je oko 100 milijuna eura, za njenu realizaciju potrebne su dvije godine i bit će zaposleno 1.700 radnih mjesta', dodaje se u dopisu Jadranksih ulaganja koje potpisuje direktor Nenad Končar, sin poduzetnika Danka Končara.

Podsjetimo, ministar Slavko Linić u nekoliko je navrata izrazio sumnju u Končarove namjere ustvrdivši kako on pokušava naknadno promijeniti pravila privatizacije te da Končar nije ozbiljan pregovarač. 'Govoriti o jamstvima i za jamstva ponuditi Jadranska ulaganja, onda nemam što komentirati', bio je izjavio Linić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene