Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski val

Zbog vrućine i hitna imala pune ruke posla: "Nažalost, neke intervencije završile su smrtnim ishodom"

Aktualno Galerija Jakov Aranza i Mario Jurić Jakov Aranza i Mario Jurić Foto: DNEVNIK.hr Jakov Aranza, voditelj smjene zavoda za hitnu medicinu Split Jakov Aranza, voditelj smjene zavoda za hitnu medicinu Split Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurić, novinar Nove TV Mario Jurić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Toplinski val u Hrvatskoj Galerija 1/4 >>
Hrvatska je na udaru velikih vrućina. Najtopliji je bio Knin s 36,8 stupnjeva. Rashlađivalo se kako je tko znao i umio. No, mnogi nisu slušali upute liječnika. Imaju li liječnici više posla u nedjelju istražio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji se javio uživo iz splitske hitne pomoći.

Na splitskoj hitnoj u nedjelju je bilo intervencija povezanih s vrućinom. Šef smjene hitne pomoći u Splitu Jakov Aranza kazao je kako je u nedjelju došlo do povećanja posla. Kaže kako većina građana upute o ponašanju za vrijeme velikih vrućina ne shvaća ozbiljno.

"Većina naših građana to shvaća na nivou neke vijesti, a ne pridržavaju se savjeta", rekao je Aranza i dodao: "Kada temperatura dođe do 35 stupnjeva, osjetljive skupine su izložene i trebale bi se pridržavati da se između 10 i 17 sati ne izlažu suncu, da se pokrivaju, da piju dosta tekućine", rekao je.

U nedjelju je hitna pomoć u županiji imala puno posla.

Pročitajte i ovo Teretni vlak iskočio iz tračnica Slijedi očevid Teretni vlak iskočio iz tračnica na pruzi Zagreb - Vinkovci, otkriveno i što je razlog ove nesreće

"Imali smo više od 300 poziva, više od 100 intervencija, dio možemo povezati s vrućinom", kazao je šef smjene hitne pomoći te dodao kako je bilo "intervencija na plaži u ove kritične sate, a neke su bile u stanovima koji se ne hlade. Nažalost, neke su završile smrtnim ishodom".

Uz to, bilo je i prometnih nesreća, kao i nesreća na moru. Aranza je reporteru Dnevnika Nove TV rekao i da ove godine konačno Split ima i dodatni tim hitne pomoći tako da "taman nekako izlazimo na kraj".

Pročitajte i ovo Ilustracija Stradao na licu mjesta Teška nesreća: Motociklist poginuo kod Varaždina, policija objavila detalje

Za kraj Aranza je kroničnim bolesnicima poručio da se savjetuju sa svojim liječnicima o uzimanju lijekova i tekućine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene