Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trojica novih svjedoka

ICTY: Sud još odlučuje o žalbama generala na nove svjedoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se ne zna kad bi, na zahtjev haaškog tužiteljstva, mogla početi svjedočiti trojica novih svjedoka u predmetu Gotovina, Čermak i Markač, jer sud još mora odlučiti dopušta li obranama hrvatskih generala žalbu na taj zahtjev, rekao je za Hinu odvjetnik generala Ivana Čermaka Goran Mikuličić.

Trojica hrvatskih generala Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak optužena su u Den Haagu za ratni zločin nakon 'Oluje' 1995. Tužiteljstvo i obrana su u siječnju završile svoj dio dokaznog postupka, a nakon toga je sudsko vijeće pozvalo još sedam svojih svjedoka. Tužiteljstvo je, pošto je sedmi i zadnji svjedok sudskog vijeća dao svoj iskaz, zatražilo izvođenje trojice novih svjedoka, a sudsko je vijeće 21. travnja prihvatilo taj zahtjev.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nitko ne krije šok' Srpski tisak o presudi generalima Slika nije dostupna VIDEO: 10 tisuća ljudi uzvikivalo 'izdaja, izdaja' Zagreb: Prosvjednici potrgali zastavu EU, privedene tri osobe

Markačeva i Čermakova obrana zatražile su od suda da im dopusti žalbu na tu odluku, a prihvati li sudsko vijeće taj zahtjev, mala je vjerojatnost da završne riječi na suđenju trojici hrvatskih generala budu prije ljeta, rekao je odvjetnik Mikuličić.

>> Gotovina na ljeto slobodan čovjek?

Budu li trojica novih svjedoka tužiteljstva ipak svjedočila, i obrane mogu odgovoriti na te svjedoke, odnosno pozvati svoje nove svjedoke, objasnio je. Odvjetnik generala Gotovine Luka Mišetić rekao je za Hinu kako bi razgovor o mogućem završetku suđenja bio nagađanje. Sudac Alphons Orie rekao je potkraj travnja da vijeće želi zaključiti predmet i što prije donijeti presudu na suđenju koje je počelo 11. ožujka 2008. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene