Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoć je sa zgrade Općine u Vojniću otuđena ploča s ćirilićnim natpisom. Policija provodi očevid.


Nakon što su jučer u Udbini razbijene tri i otuđena jedna ploča s dvojezičnim natpisom, slično se dogodilo i u kasnim večernjim satima u Vojniću u Karlovačkoj županiji.

>> Razbijene dvojezične ploče u Udbini, policija ima snimku NADZORNIH KAMERA!

Vezani članci Slika nije dostupna Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju Slika nije dostupna Vukovar: Ponovno skinuta dvojezična ploča sa zgrade HZZ-a

Nepoznati počinitelj je sa zgrade Općine otuđio natpis se da danas tijekom dana provodi kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, osim u Vojniću, ploče su skinute i u Udbini, Vukovaru i Krnjaku.

Vođa oporbe u vojničkom općinskom vijeću Branko Eremić (SDP) kazao je da se u Vojniću skoro deset godina provode prava manjina zajamčena Ustavom RH i Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

'Devet godina istaknute su ploče i manjinska zastava i do sada ih nitko nije dirao, zato smatram da je ovo dokaz da je riječ o tendencioznoj politici u službi HDZ-a koji želi smijeniti koaliciju uz SDP s vlasti', kazao je Eremić.

Uklanjanje ćiriličnih ploča osudio je karlovački župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić koji smatra da su 'svi ovi izgredi rezultat državne politike a ne politike HDZ-a'.

'Osuđujem uklanjanje ćiriličnih ploča, ali svi ovi izgredi su rezultat državne politike a ne politike HDZ-a i dokaz da u Vukovaru još nisu sazreli uvjeti za to', rekao je, uz ostalo, Vučić.

Istaknuo je da da HDZ apsolutno nema veze s uklanjanjem ploča 'zato jer one nikome nisu smetale do sada i zato jer su u Vojniću postavljene za vrijeme kada je na vlasti bio HDZ'.

'Što se desilo i u Krnjaku, Udbini, to je samo jedna lančana reakcija. Mi smo kolateralna žrtva toga, a ovo je bilo toliko predvidivo da smo mi čak prije tjedan dana kupili novi ploču koju ćemo postaviti u ponedjeljak ujutro', rekao je načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić.
(T.V./Hina)

Foto via KAportal.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook