Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Između kolodvora Sesvete i tramvajskog okretišta Borongaj od ponedjeljka, 3. ožujka zbog radova će umjesto dijela vlakova voziti posebna ZET-ova autobusna linija 610, priopćile su danas Hrvatske željeznice.


U ponedjeljak počinje nova faza radova na pruzi Borongaj – Dugo Selo, i to na dionici Sesvete – Zagreb Borongaj. Tijekom radova promet će teći samo jednim kolosijekom te će do kraja ožujka na snazi biti nova posebna regulacija prometa.

Vezani članci Gužve u zagrebačkim tramvajima - 2 Tomašević otkrio očekuju li nas poskupljenja karata ZET-a: ''Ima dugovanja zbog kredita radi realizacije žičare'' Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb) ZET kupio autobuse koji ne mogu proći ispod nadvožnjaka: ''To možda čak i neće biti problem...''

Prema toj regulaciji, gradsko-prigradski vlakovi neće voziti između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Sesvete. Umjesto njih na relaciji Sesvete – tramvajsko okretište Borongaj i obratno vozit će posebna ZET-ova autobusna linija 610. Od okretišta Borongaj putnici će moći nastaviti putovanje redovitim tramvajskim linijama 1, 9 i 17.

Dok traje ovakva regulacija prometa željezničke prijevozne karte vrijedit će na posebnoj autobusnoj liniji i na redovitim tramvajskim linijama, koje kreću s okretišta Borongaj, i to do Trga bana Jelačića, odnosno Zagreb Glavnog kolodvora.

Autobusi na relaciji Sesvete – tramvajsko okretište Borongaj radnim danima vozit će svakih 10 minuta u tzv. špicama (od 6 do 9 sati i od 15 do 18 sati) i svakih 20 minuta izvan prometnih špica. Subotom i nedjeljom vozit će svakih 20 minuta od 6 do 9 sati i od 15 do 18 sati te svakih 40 minuta u ostatku dana. Autobusi će se zaustavljati na autobusnim stajalištima u Branimirovoj ulici pored željezničkih stajališta Čulinec i Trnava.

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na čitavoj relaciji do zagrebačkoga Glavnog kolodvora. Iznimka su vlakovi 741 (Zagreb – Vinkovci), 783 (Zagreb – Osijek), 786 (Virovitica – Zagreb), 744 (Vinkovci – Zagreb) i 415 (Zagreb – Vinkovci – Beograd) koji će voziti pomoćnim prijevoznim putem preko Zagreb Ranžirnog kolodvora.

Ti vlakovi zaustavljat će se u kolodvoru Sesvete. Svi ostali brzi i putnički vlakovi, osim u kolodvoru Sesvete, zaustavljat će se i u stajalištima Maksimir, Trnava i Čulinec.

U kolodvoru Sesvete neki će se vlakovi spajati u jedan koji će voziti na relaciji Sesvete – Zagreb Glavni kolodvor. Riječ je o vlakovima: 742 (Vinkovci – Zagreb) i 580 (Osijek – Zagreb) koji se neće zaustavljati u stajalištu Trnava, 782 (Osijek – Zagreb) i 748 (Vinkovci – Zagreb) koji se neće zaustavljati u stajalištu Trnava, te 2208 (Koprivnica – Zagreb) i 2014 (Vinkovci – Zagreb), koji će se zaustavljati u svim stajalištima, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook