Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zahtjevi glavnog odbora

HVIDR-a: ''SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj. Pupovcu smeta 'Za dom spremni', ali ga ustaške kune ne žuljaju''

HVIDR-a traži utvrđivanje kaznene odgovornosti Pupovca (Foto: Dnevnik.hr)
HVIDR-a traži utvrđivanje kaznene odgovornosti Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 HVIDR-a traži utvrđivanje kaznene odgovornosti Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
HVIDR-a traži da se utvrdi je li u izjavama Milorada Pupovca bilo elemenata kaznenog djela. Poručuju da SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj i i dalje traže raskid koalicije.

''Glavni odbor HVIDR-e jednoglasno je osudio izjave Milorada Pupovca i šokirani smo što nije našao shodno da se ispriča pa da vidimo da zaista ne misli tako o Republici Hrvatskoj'', rekao je čelnik Glavnog odbora udruge Josip Periša.

Pročitajte i ovo Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) Je li riječ o napadima ili? Đakić o javnim istupima HVIDRA-e: "Mi smo samo stali u obranu nacionalnih interesa. Kada se povrijedi Hrvatska, mi moramo reagirati" Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Reakcija premijera Plenković odgovorio HVIDR-i: ''HDZ s partnerima odlučuje tko je u većini, a Đakić će se ponašati kao lojalan član stranke''

Traže od ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da se očituje je li Pupovac u svojim izjavama počinio kakvo kazneno djelo i prekšio zakone. Od DORH-a traže očitovanje ima li u tome kaznenog djela kako bi mogli krenuti u daljnje postupke. Plan im je tražiti od Predsjednice oduzimanje odličja Pupovcu.

''Svaki od ovih ljudi ovdje i svih naših članova zalio je bar pedalj ove zemlje svojom krvlju. Svaki od njih ima tri puta manje ustaških kuna u džepu od Pupovca. Smeta mu 'Za dom spremni', ali ga ustaške kune ne žuljaju, zanimljivo'', rekao je Periša. rekao je. Kaže da i njima smeta i ne veseli ih ušato U. ''Ali nisu nas veselili ni natpisi 'Ovo je Srbija' ni četiri S'', rekao je.

 

Kaže da nisu za potpirivanje sukoba niti protiv nacionalnih manjina, ali da neće zaboraviti ''što su Pupovčeva braća počinila''. ''SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj niti relevantni predstavnik Srba'', rekao je Periša koji kaže da ih SDSS podsjeća na stranku iz devedesetih. 

I dalje traže raskid koalicije sa SDSS-om. Na pitanje što ako se premijer Andrej Plenković na to ogluši, odgovara - vidjet ćemo. Zasad im se nitko nije javio. Kaže da bi bilo dobro da se nakon njihove presice završi slučaj Pupovac. ''Ali nažalost neće'', rekao je Periša.

Na pitanje je li o svemu obaviješten čelnik HVIDR-e Josip Đakić, Periša je odgovorio da odluke donosi Glavni odbor udruge.

Nakon posljednjeg istupa čelnika SDSS-a nisu zadovoljni i poručuju da od svog stava ne odustaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene