Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je ustvrdio kako se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom usporedbe sadašnje Hrvatske sa NDH.


 

Vezani članci Milorad Pupovac Muke po imovinskim karticama: Milorad Pupovac i Orsat Miljenić zaradili po 3000 kuna kazne Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, i Mislav Bago Pupovac o potresima i je li država kasnila s reakcijom: "Banija i Sisačko-moslavačka županija primjer su prolazi li naša država ili pada"

"Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga", izjavio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pred Banskim dvorima.

 

Na pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na razini koalicije, dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jer "smatra da se Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava".

Izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ukoliko SDSS ostane dio nje, kaže, nije ni čuo.

Nema odluke o izlasku iz koalicije

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u srijedu da SDSS još nije donio odluku izlazi li iz vladajuće koalicije te je najavio da će o toj temi raspraviti stranačka tijela. Tom prilikom pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova "osudio vezu današnje Hrvatske s NDH".

 

Miloradu Pupovcu je u srijedu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala pismo u kojem ga podsjeća na ono koje mu je uputila i 2016. godine. Istaknula je da "sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja". Obavijestila ga je da "s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku".

Cijelo pismo Predsjednice upućeno čelniku SDSS-a pročitajte OVDJE. (V.P./Hina)