Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU u osmoj izbornoj jedinici očekuje dva zastupnička mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici Silvano Hrelja na konferenciji za novinare u Labinu rekao je kako im je cilj u toj izbornoj jedinici osvojiti dva zastupnička mjesta.

Prema Hreljinim riječima ta očekivanja HSU temelji na rezultatima u proteklom mandatu kada se ta stranka na razini države izborila za 14 milijardi kuna više za umirovljenike u odnosu na mirovinska prava zatečena 2003. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vladimir Jordan dao neopozivu ostavku i odustao od kandidature za novog čelnika HSU Slika nije dostupna Jordan smatra da u HSU-u ima 'previše demokracije'

'HSU je jedina parlamentarna stranka koja iza sebe ima prepoznatljiv rezultat i zato očekujemo da ćemo biti metom napada. Očito je da je HSU nepoželjan i HDZ-u i SDP-u i IDS-u jer je okrenut isključivo dobrobiti ljudi, a ne megalomanskim projektima i provizijama', rekao je Hrelja. Dodao je kako HSU nema abiciju vladati, već isključivo boriti se za sudjelovanje i kontrolu vlasti.

Potpredsjednik HSU-a Silvano Hrelja kazao je da jedino oni imaju aktivnu legitimaciju u procesu obeštećenja umirovljenika bez obzira na to što HDZ i SDP u javnost plasiraju teze kako su oni zaslužni za povrat duga umirovljenicima.

Kako je rekao, 'IDS se hvali da je njegov potpredsjednik Damir Kajin riješio problem umirovljenika, a zapravo on nema pojma o mirovinskom sustavu i o sustavu mirovinskog osiguranja.'

Kajin zna jedino tumačiti statistike po principu 'bikinija' gdje
otkriva ono što je zanimljivo, a skriva ono što je bitno. U tome je
majstor i to je prava istina, ocijneio je Hrelja.

Napomenuo je kako HSU ima velik potencijal i veliku moć jer, kako je kazao, 'kada bi svaki peti umirovljenik glasao za HSU, ta bi stranka u Saboru imala 15 zastupnika', što, smatra on, nije nedostižno.

Odgovarajući na pitanje novinara, on je rekao da će HSU dati potporu onoj vladi kojoj će predsjednik države dati mandat.

'Mi ćemo pregovarati s novom vladom, bez obzira na to koja bila, kako bi utvrdili može li i u kojem roku riješiti probleme umirovljenika. To su pozicije koje će biti odlučujuće za sklapanje postizbornih koalicija', zaključio je Silvano Hrelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene