Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP: Rožić ostaje bez stranačkih funkcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP-ovac Miroslav Rožić zbog svojih će medijskih istupa ostati bez funkcije predsjednika Kluba zastupnika, na vlastiti zahtjev razriješit će ga se i dužnosti predsjednika stranačkog ogranka u Zagrebu, a ostaje u Predsjedništvu HSP-a, što mu kao saborskom zastupniku, pripada po stranačkom Statutu.

Rožić i predsjednik HSP-a Anto Đapić na današnjoj su konferenciji za novinare izvijestili da su jučer više sati razgovarali o Rožićevom intervjuu za Novi list, u kojem je Rožić kazao kako se Đapić "okružio ljudima koji mu govore ono što on želi čuti".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić bespravno diže spomenik Slika nije dostupna HSP Rožiću: što si želio reći?

Istaknuli su da u vrhu stranke nema sukoba i bitnog razmimoilaženja oko stranačke politike, te da su za Rožića dvije velike stranačke funkcije bile preveliko opterećenje. 

Dogovorili su, stoga, da će Klub zastupnika ubuduće voditi Đapić, te da će ga na toj funkciji zamjenjivati Ruža Tomašić, a još nije odlučeno tko će voditi zagrebačku organizaciju HSP-a. 

Sam Rožić je pojasnio da izjava u Novom listu nije bila usmjerena prema njegovim stranačkim kolegama, nego prema "poltronima izvan stranke i politike". 

"Ako je bilo tko od stranačkih kolega shvatio da se to odnosi na njih, iskreno im se ispričavam", rekao je Rožić, dodajući da će bespogovorno prihvatiti sve promjene u Klubu zastupnika i u vodstvu Stranke. 

Naglasio je i da ga s mjesta šefa zagrebačke stranačke organizacije ne smjenjuje Đapić ni Predsjedništvo, nego da je ostavku na tu dužnost podnio još prije dva mjeseca, shvativši da mu ona ne ostavlja dovoljno vremena za rad u Saboru. 

Đapić je, pak, ocijenio da se "Rožićeva nespretna izjava okrenula u pokušaj traženja rupa u HSP-u, koje ne postoje". 

Rožiću je, kaže, ponudio nekoliko rješenja kako bi što bolje pridonio radu stranke. 

"Rožić ima iznimne prednosti kao sjajan glasnogovornik i stranci bi najviše doprinio u odnosima s medijima", kazao je Đapić, dodajući da je najbolje odnose s Rožićem imao dok ovaj nije bio vezan uz operativne funkcije u stranci. 

Najavio je da će u stranci biti "još nekih promjena i rošada", u pripremi za parlamentarne izbore, te da će se osobno ubuduće više angažirati u Saboru. 

Na pitanje kako će to uspjeti, s obzirom da je i osječki gradonačelnik, Đapić je odgovorio da su se u Osijeku "sada posložile stvari", pa ubuduće neće morati toliko boraviti u gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene