Zbog ilegalnih deponija, kojih je u Zagrebu sve više, zagrebački HSLS održao je konferenciju za novinare. Ističu kako je nemoguće da će Zagreb do 2020. reciklirati 50 posto smeća, što traži Europska unija.

Galerija


Gradonačelnika Milana Bandića prozivaju da im još nije odgovorio gdje je završio otpad s ilegalnog deponija na Savici - Šanci, pa ni prošlotjedni glomazni otpad s divljeg odlagališta u Kozari putu.

Vezani članci Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Dnevnik.hr) Bandić uvjeren da Zagreb prednjači u rješavanju problema s otpadom: "Prvi smo krenuli,  kuhao sam ajngemahtec prije 11 godina" Performans aktivista Zelene akcije u Zagrebu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 1 Hrpom otpada pred Bandićevim vratima aktivisti poručuje: ''Zagreb je prijestolnica smeća''

Oštro su ga kritizirali i zbog njegovih neugodnih izjava upućenih našoj novinarki Ivani Pezo Moskaljov na pitanje zašto se godinama deponij u Kozari putu tolerirao.

''Nepoželjno pitanje gradonačelniku postalo je pravilo da ćete na to dobiti uvrede, bahati i arogantan odgovor gradonačelnika. Kao HSLS grada Zagreba, osudili bismo prvenstveno takvo ponašanje, ali bismo i pozvali gradonačelnika koji se često voli pozvati na europske norme, da se europskih norma europskih političara pridržava u ophođenju s novinarima'', rekao je Darko Klasić, potpredsjednik HSLS-a Grada Zagreba.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.