Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Davorko Vidović

Predsjednik Socijaldemokrata za Dnevnik Nove TV: "Izaći ćemo s prijedlogom Lex Ina"

O najnovijoj plinskoj aferi koja potresa Inu reporter i novinar Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić razgovarao je s predsjednikom Socijaldemokrata Davorkom Vidovićem.

Na pitanje reportera i novinara Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića o tome kako komentira činjenicu da vladajući još uvijek ne razmišljaju o sazivanju izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović kazao je kako to, nažalost, nije neočekivano.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV predaja lista Mislav Kolakušić kandidirat će se na predsjedničkim izborima: "Rekao je da više nema što raditi s Domovinskim pokretom" Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine"

"Očigledno, oni koji su donijeli takvu odluku ne smatraju da je Sabor mjesto na kojem će se razgovarati o ovakvoj temi", ustvrdio je i dodao da je riječ o neviđenoj pljački koja graniči s veleizdajom. "To su dvije ukradene autoceste od Siska do Lekenika."

Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata, i Hrvoje Krešić Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata (Foto: DNEVNIK.hr)

Smatra kako nije moguće da predsjednik Nadzornog odbora ništa nije znao. "To je nedopustivo", kazao je, istaknuvši da je riječ o jednoj od najvažnijih funkcija kada je riječ o gospodarstvu ove zemlje. Drži da da posljedice ovoga što se dogodilo moraju snositi svi, pa tako i MOL.

Kazao je i da će Socijaldemokrati izići s prijedlogom Lex Ina koji podrazumijeva otkup ostalih dionica Ine, kako od hrvatskih branitelja, tako i od ostalih dioničara. "Ovdje je problem sustavan te nikako ne bih amnestirao HDZ kada je riječ o uspostavi ovakvog modela upravljanja. To je koruptivna kultura koja je društveni problem."

Pročitajte i ovo Damir Mikuljan, predsjednik Nadzornog odbora Ine DAMIR MIKULJAN Šef NO-a Ine za Dnevnik Nove TV: "Nikada nijedan član NO-a, ni mađarski, niti hrvatski, nije bio protiv neke odluke. Mislim da to sve govori"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROMJENE I NA ČELU HOK-A Repovi krađe u Ini se šire: Tko je već izašao iz Remetinca, a tko će još malo brojati rešetke?

Upozorava na to da se više nitko ne zgraža na ovakve afere. "Tko se više sjeća Žalac i ostalih afera?", zapitao se pa nastavio. "Ljudi će prijeći preko ovoga kao da se ništa nije dogodilo."

Kazao je kako je HDZ specifična stranka te da nema tog Andreja Plenkovića koji bi mogao riješiti nešto tako supstancijalno. "On to ne može promijeniti", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene