Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od osnivača HDZ-a

JOŠ JEDNA OSTAVKA Hrvoje Burić: 'Vrijeme je da s HDZ-om okončam suradnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od njezinih osnivača, Hrvoje Burić napušta Hrvatsku demokratsku zajednicu nakon 26 godina stranačkog članstva.

Unutarstranačke nesuglasice rezultirale su napuštanjem još jednog člana Hrvatske demokratske zajednice. Kako piše Jutarnji list, nakon 26 godina stranačkog članstva, Hrvatsku demokratsku zajednicu odlučio je napustiti jedan od njezinih osnivača, riječki HDZ-ovac Hrvoje Burić koji je šefu HDZ-a Rijeka, Lucijanu Vukeliću, već poslao dopis u kojem ga obavještava o napuštanju članstva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

'Kada dulje vrijeme uviđate da u rukama držite prave konce i da ste na pravoj strani, u mom slučaju na strani građana Rijeke kojima mažu oči i udaraju po džepovima SDP-ovi gradski oci na čelu s Vojkom Obersnelom, a naprosto ne možete učiniti korak dalje u tom djelovanju - shvatite da ste nadrasli okvire organizacije. Naravno da su i svi problemi koje HDZ gomila godinama, a koji ovih dana izlaze na vidjelo, utjecali na moju sve čvršću viziju da je krajnje vrijeme da s HDZ-om okončam suradnju', kazao je Burić za Jutarnji list.

Napomenuo je kako su njegovoj odluci o napuštanju stranke doprinjele prepreka koje mu je HDZ stavljao na put pri njegovom političkom djelovanju

'HDZ-ova unutarnja nesređenost i stanovita tromost, barem što se Rijeke tiče, sputava moju aktivnost i suprotstavljanje Vojku Obersnelu i njegovoj stranci u Rijeci. Jednostavno, u zaštiti građana želim djelovati bez naputaka i ograničenja. Vodstvu stranke dao sam mnogo prilika da stane uz moj rad i uz nastojanja da HDZ u Rijeci djeluje oporbeno, smatrao sam to korektnim sa svoje strane. S obzirom na izostanak podrške, smatram jednako korektnim da se iz HDZ-a povučem i nastavim pun elana dalje u drugačijim okvirima', rekao je kaže Burić o svojoj odluci.

Podsjećamo, prošlog su petka HDZ-ovi saborski zastupnici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli u Hrvatskom saboru ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a.

Prvi potpredsjednik Vlade i čelnik MOST-a, Božo Petrov, sudjelovao je na proslavi Dana grada u Omišu i po prvi put je javno rekao kako su prijevremeni izbori i pad Vlade moguća opcija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene