Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od 1. lipnja

Ministar Krstičević hrvatskim vojnicima povećao naknade za rad, evo koliko sada iznose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Riječ je o povećanju naknade za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstva.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo, priopćili su iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Sudar dvaju kamiona - 2 Sve je spremno Drama u Okučanima prije obilježavanja operacije Bljesak: Pred kamerama Nove TV nesreća, u spašavanju sudjelovala vojska Marcela Kovačić Tomac "Nije bilo propusta sustava" Stručnjakinja o pet suicida u manje od dva mjeseca u Oružanim snagama: "Ovo će izazvati nove mjere, treba vidjeti što se zaista dogodilo"

Od 1. lipnja naknada za rad u terenskim uvjetima iznosi 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna.

Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna.

Naknada za dežurstvo od početka lipnja iznosi 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom i danom koji prethodi blagdanu naknada iznosit će 130 kuna po danu, umjesto 100 kuna.

MORH podsjeća i da su od 1. svibnja prošle godine pripadnicima Hrvatske vojske vraćene naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene