Hrvatska vojska (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Hrvatska vojska (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Riječ je o povećanju naknade za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstva.


Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo, priopćili su iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Vezani članci Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…'' Vojnikinja Valerija Na teren izlaze u blindiranim vozilima, težim od 20 tona: Provjerili smo kako žive naši vojnici u Afganistanu

Od 1. lipnja naknada za rad u terenskim uvjetima iznosi 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna.

Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna.

Naknada za dežurstvo od početka lipnja iznosi 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom i danom koji prethodi blagdanu naknada iznosit će 130 kuna po danu, umjesto 100 kuna.

MORH podsjeća i da su od 1. svibnja prošle godine pripadnicima Hrvatske vojske vraćene naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju