Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog scena na utakmici

Hrvatski laburisti traže ostavku ministra Orepića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti – Stranka rada zatražila je u nedjelju da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odstupi s dužnosti zbog, kako navode, najnovijih nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu te propusta policije da osigura siguran put navijačima koji su automobilima krenuli prema Rijeci.

Laburisti izražavaju zabrinutost "zbog stanja sigurnosti u zemlji i nedopustivog divljanja na stadionu za vrijeme utakmice Hajduk-Rijeka, nacionalističkim ispadima protiv građana srpske nacionalnosti te organiziranog dočekivanja i napadanja navijača na povratku s utakmice. Da stvar bude gora, nisu napadnuti samo navijači, nego i autobus sa 16-17 godišnjim rukometašima iz Labina, koji su se vraćali sa natjecanja iz Dalmacije", upozoravaju laburisti u priopćenju.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

"Činjenica je da državni vrh lošim reakcijama šalje poruku da na takve postupke gleda blagonaklono, čime na određeni način nasilnici uz zeleno svjetlo državne politike pribjegavaju nasilju i prolaze nekažnjeno. Ti nemili događaji samo su posljednji u nizu propusta ministra Orepića", smatraju laburisti.

Navode i da je nedavno MUP odobrio "marš, koji je desničarski A-HSP organizirao u središtu Zagreba, nakon čega su se crnokošuljaši postrojili u na glavnom zagrebačkom trgu uz pozdrav: 'Za dom spremni'. Bio je to marš koji je veleposlanstvo SAD-a smjesta osudilo, te su tek nakon toga stigle mlake reakcije Vlade i Pantovčaka", navode laburisti.

"Ako već Vlada i predsjednica smatraju da nije vrijeme za najoštriju osudu ovakvih postupaka i strogo kažnjavanje počinitelja, na ministru Orepiću je da odluči: Ili će čuvati red u državi i provoditi zakone i odredbe Ustava Republike Hrvatske ili neka odstupi", stoji na kraju priopćenju Hrvatskih laburista (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene