Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žetva medalja

Hrvatski inovatori u iasiju osvojili 12 vrijednih priznanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Malezijskog izaslanstva.

Na Europskoj izložbi inovacija i novih tehnologija u Iasiju u Rumunjskoj, osam hrvatskih inovatora osvojilo je 12 vrijednih priznanja, priopćeno je iz Hrvatskog saveza inovatora (HSI). Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Malezijskog izaslanstva.

Dobitnici ostala četiri hrvatska zlata su Rosa Ferinčević za Aciodosalus kapi za vlaženje očiju, Jurica Mavrović i Slavko Lauš - inovatori sa fakulteta Strojarstva i brodogradnje, za Zaštitu od zračenja mobitela, Davor Gusić za PICPLC (automatski kontroler) i Igor Puhar za Carbon vertebrae protector.Osvajači tri srebrne medalje su riječki inovatori Anton Bačić za Elektromagnetsko dizalo, te Juraj Juričić i Igor Pomazan za Elektrocikl, odnosno Slobodan Rajić za Gumeni putni prijelaz DR-1.

Ovu inovaciju je moldavsko ministartstvo obrazovanja nagradilo zlatnim odličjem.Hrvatski savez inovatora je dobio nagradu Iranskog instituta inovatora za najbolji ukupni nastup.Na izložbi je predstavljeno oko 300 izložaka iz 12 država cijelog svijeta, a dodijeljeno je 150 nagrada. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene