Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski Caritas pokrenuo akciju prikupljanja pomoći stradalima od potresa u Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Caritas (HC) pozvao je građane i tvrtke u Hrvatskoj da se novčanim donacijama priključe danas pokrenutoj akciji prikupljanja pomoći stradalima od potresa u Kini.

Caritas je danas priopćio da se novac može uplatiti na žiro račun kod PBZ-a na broj 2340009-1100080340, poziv na broj 135. Također, novčane donacije se primaju u svakoj katoličkoj župi s napomenom "Za postradale u Kini" te pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,10 kuna).

Pročitajte i ovo Donacija SAD-a - 3 RTG uređaji Kontejnerski teret u hrvatskim lukama od sada će pregledavati uz pomoć visoke tehnologije Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

"HC pokrećući ovu akciju želi otvoriti mogućnost da solidarna i djelatna ljubav koja vodi ljude u Hrvatskoj dosegne preživjele stradalnike u Kini", kazao je ravnatelj HC-a Ivan Milovčić.

Potres jakosti 7,8 po Richteru pogodio je 12. svibnja Kinu, a najviše je stradala kineska pokrajina Sečuan. Do sada je u potresu smrtno stradalo oko 12.000 ljudi, no strahuje se da je broj mrtvih znatno veći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene