Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skandal oko remonta hrvatskih ratnih zrakoplova MiG-21 ne jenjava. Hrvatska je od Ukrajine i službeno zatražila zamjenu četiri neispravna zrakoplova. Sve to događa se istovremeno s donošenjem konačne odluke o nabavci novih ratnih zrakoplova.


Četiri ratna zrakoplova MiG-21 pod rednim brojevima 131, 132, 134 i 135, koje je Hrvatska kupila od Ukrajine u sklopu remonta, u potpunosti su neispravna. Hrvatska je zbog toga Ukrajini uputila i službenu notu kojom traži zamjenu neispravnih MiG-ova za ispravne, doznaje Jutarnji list.

Vezani članci Slika nije dostupna ZABRINUTA ZBOG STANJA MiG-ova Predsjednica šokirana, čeka rezultate istrage Slika nije dostupna SKANDAL U MORH-u: 'Prekucani' serijski brojevi MiG-ova; što se zapravo događalo na remontu u Ukrajini?

Hrvatska je Ukrajini, odnosno zavodu Ukrspecexport, na kraju se ispostavlja, za neispravne MiG-ove platila 8 milijuna eura, .

Iz remontiranih zrakoplova tako i dalje curi ulje, ne rade im navigacijski sustavi te im je rok za obavljeni remont istekao.

Remont s kupnjom zrakoplova Hrvatsku je koštao ukupno 132,9 milijuna kuna, a katastrofalna izvedba dovela je zapravo u opasnost hrvatske ratne pilote te pod upitnik stavila i borbenu spremnost Hrvatske kao članice NATO saveza.