Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"POSTUPAK PODLOŽAN SUGESTIJAMA"

Preokret: Hrvatska povlači kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove

Europska agencija za lijekove trenutno je u Londonu (Foto: AFP)
Europska agencija za lijekove trenutno je u Londonu (Foto: AFP) Foto: Afp
Ministri vanjskih poslova EU-a danas će u Bruxellesu odlučiti o tome gdje će biti novo sjedište Europske agencije za lijekove (EMA), prestižne organizacije koja budućem domaćinu donosi značajnu ekonomsku dobit.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jutros je u priopćenju objavilo kako Republika Hrvatska povlači kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Pročitajte i ovo Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Mislava Bage Što je Hrvatska izgubila s Europskom agencijom za lijekove Slika nije dostupna Europska agencija za lijekove Borzan o povlačenju kandidature: Vlada nas je osramotila. Hoće li itko biti pozvan na odgovornost?

"Takva je odluka donesena nakon naše ocjene postupka koji prethodi donošenju odluke o premještaju ove agencije iz Ujedinjene Kraljevine. Držimo da taj postupak ne osigurava vrednovanje svih kriterija na isti način te da je bio podložan sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove.

Republika Hrvatska je međutim u ovom postupku prikupila vrijedno iskustvo natjecanja za sjedište budućih agencija i tijela Europske unije.

Držimo da bi temelj svih budućih odluka trebao biti načelo jednakosti među državama članicama, što ponajprije uključuje i ravnomjernu distribuciju sjedišta agencija i tijela Europske unije", navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, ministri vanjskih poslova EU-a danas će u Bruxellesu odlučiti o tome gdje će biti novo sjedište Europske agencije za lijekove (EMA), prestižne organizacije koja budućem domaćinu donosi značajnu ekonomsku dobit.

Za sjedište te agencije do jutrošnjeg se priopćenja MVEP-a natjecalo 19 gradova, među kojima i Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene