Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasnost od poledice

Stiže nova runda snijega, padat će i u nizinama: DHMZ izdao upozorenja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Skomrlj/Cropix
U gorskoj Hrvatskoj ponegdje će padati susnježica i snijeg, a navečer i u noći na srijedu bit će ga i u nizinama.

Pred nama je još jedna kišno-snježna epizoda, a ciklona koja nosi promjenu vremena danas i sutra će se premještati preko naših krajeva.

Umjereno i pretežno oblačno, posebice u drugom dijelu dana povremeno s kišom, na Jadranu lokalno i obilnijom uz grmljavinu, a navečer snijeg, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U gorskoj Hrvatskoj ponegdje će padati susnježica i snijeg, a navečer i u noći na srijedu i u nizinama.

"Vrlo nezgodno bi bilo prognozirati gdje će točno biti snijega u nizinama. Za sad to izgledaju više ovi sjeverni kopneni krajevi, i to tek kad u noći zapuše sjeverac i zahladi. Upravo za večernje sate stoji i ovo upozorenje pa budite na oprezu. Inače, danju će temperatura biti između 2 i 5 stupnjeva", rekao je u prognozi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja

Pročitajte i ovo Adrian Cvijić Bolja Hrvatska Prvi u Europi dosjetili se što napraviti sa starom obućom: "Nisam stvarno imao novca za nove cipele i gledao sam uštedjeti svaku lipu"

Mjestimice je moguća oborina koja se smrzava na tlu pa vozači trebaju biti oprezni. 

Uglavnom suho uz sunčana razdoblja zadržat će se u najistočnijim krajevima.

DHMZ je izdao žuto upozorenje za cijelu Hrvatsku, odnosno potencijalna opasno vrijeme, dok je u zelenom jedino krajnji istok zemlje. 

HAK: Skliski kolnici, moguća poledica

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je u utorak ujutro kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni te skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova pravila Velike novosti vezane za vozačku dozvolu: Pogledajte što se sve mijenja

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila bez zimske opreme na cesti Dobroselo-Mazin-Bruvno, te na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog prosvjeda seljaka zatvorene su državne ceste DC55 kod graničnog prijelaza Županja; DC515 Našice-Đakovo na ulazu u selo Potnjani kod Đakova. Promet regulira policija. U pomorskom prometu za sada nema poteškoća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene