Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije više tranzitna zemlja

Hrvatska je postala zemlja u kojoj se eksploatiraju žrtve trgovine ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovina ljudima jedna je od važnih stavki u MUP-ovom djelovanju. U posljednjih 10 godina u Hrvatskoj je evidentirano 113 žrtava trgovine ljudima.

Obilježen je Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima. Od 2002. godine u Hrvatskoj je evidentirano 113 žrtava trgovine ljudima, a ove godine osam. Pet žrtava bili su hrvatski državljani. Od prošle godine Hrvatska službeno više nije tranzitna zemlja, nego zemlja destinacija u kojoj se žrtve i eksploatiraju. Stručnjaci kažu da će to još više doći do izražaja kada Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Policija spriječila dva pokušaja krijumčarenja stranih državljana kazneno prijavljeni Prevozili strane državljane ulovila ih policija: Spriječeni pokušaji krijumčarenja

>> Prestrašno: Dječak (3) u dvije godine prodan čak 10 puta!

'Brojke govore da se radi o seksualnoj eksploataciji žrtava i osoba ženskog spola starosti do 25 godina. Imamo i brojke koje govore o radnoj eksploataciji, a to je pretežno muška populacija u poslovima vezanim za poljoprivredu', kaže Katrin Gluić iz MUP-a.

'Od ovih osam slučajeva protekle godine pet slučajeva je bilo za seksualno iskorištavanje, a dvije su bile za prosjačenje', rekao je Branko Sočanec, nacionalni koordinator za suzbijanje trgovine ljudima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene