Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema političke odluke

U Mađarskoj i Ukrajini trebaju liječničke timove, naše ministarstvo: ''U ovom trenutku ne postoje zakonske pretpostavke...''

Vozila Hitne pomoći - 2
Vozila Hitne pomoći - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska hitna medicinska pomoć uputila je apel Ministarstvu zdravstva nakon što su im kolege iz Mađarske i Ukrajine obavijestili da su im potrebni liječnički timovi. Nedugo zatim dobili su odgovor.

Iz Hrvatske udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći doznaje se da su uputili dopis ministru zdravstva Viliju Berošu u kojem ga obavještavaju da su liječnički timovi potrebni kao ispomoć na granici Ukrajine i Mađarske.

"Kolege iz Mađarske bi riješile smještaj i prehranu za naše ekipe, kao i vodiča do mjesta uz granicu", navode u dopisu i dodaju da će uz suglasnost ministarstva i ravnatelja osigurati ljude i pobrinuti se za donaciju lijekova i opreme.

 

Iz Ministarstva su im u odgovoru istaknuli da ''u ovom trenutku ne postoje zakonske pretpostavke da kao predstavnici Republike Hrvatske sudjeluju u takvim aktivnostima''.

Pročitajte i ovo Anica Djamić PRED NJIMA DUG PUT Veleposlanica RH odlazi iz Kijeva u Lavov: ''I danas su se javili Hrvati koji bi htjeli napustiti zemlju"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mora se djelovati brzo Ministar obrane Banožić: "Hrvatska u Ukrajinu šalje više od 40 šlepera robe"

Nadalje, napominju da Vlada Republike Hrvatske u ovom trenutku još uvijek nije donijela političku odluku o slanju hrvatskih zdravstvenih radnika niti bilo kakvih drugih dionika izvan Republike Hrvatske i dok takva odluka ne bude donesena Ministarstvo nema ovlasti upućivati ili davati suglasnost na odlazak zdravstvenih timova u ime Republike Hrvatske.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene