Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu Hrvati su u kladionicama uplatili 412,6 milijuna kuna, dok su isplate dobitaka igračima iznosile 363 milijuna kuna.


Prema podacima Ministarstva financija od rekordnog broja uplata koristi je imao i državni proračun koji je tako bogatiji za 20,6 milijuna kuna, što je skoro triput više nego u istom razdoblju prošle godine, piše Vjesnik.

Vezani članci Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Ništa od otvaranja kasina i kladionica u Istri? Županijski stožer uputio zahtjev za odgodom odluke Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina Snimljena noćna akcija: Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina, podignute kaznene prijave

Tako je u lipnju 2005. uplaćeno 168,8 milijuna kuna oklada, a igračima je isplaćeno 133 milijuna, dok je u državni proračun uplaćeno 8,4 milijuna kuna.

Kako su građani već u prvih pet mjeseci ove godine uplatili 1,7 milijardi kuna, a uplatama od lipnja već je probijena granica od 2 milijarde kuna, procjenjuje se da bi do kraja godine broj uplata mogao iznositi čak četiri milijarde kuna i tako uvelike nadmašiti prošlogodišnjih rekordnih tri milijarde!

Da se radi o unosnom biznisu potvrđuje i podatak da je uplatnih mjesta iz godine u godinu sve više, pa tako u Hrvatskoj trenutno 13 trgovačkih društava ima koncesiju za priređivanje klađenja u 2005 uplatnih mjesta što je za gotovo 200 poslovnica više no prošle godine.

Prema tome zanimljiv je i podatak da trenutno na 2000 Hrvata dolazi po jedno uplatno mjesto.