Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaje se sve više smartphonea

Hrvati ludi za pametnim telefonima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Hrvate su osvojili takozvani "pametni mobilni telefoni". Gotovo je nemoguće više kupiti mobitel koji ne uključuje Internet i nove moderne operativne sustave. I naši građani pomamili su se za tom novom tehnološkom revolucijom.

Sve više naših građana koristi se pametnim telefonima. 'Ovakva igračka, čak ne znam da li je fer zvati je igračkom, stvarno je danas neizostavni dio svakodnevnog života', kaže Vedran. 'Koristim ga svakodnevno. To je i moj jedini telefon tako da moram koristiti pametni telefon', dodaje Sandro. I Vedranu i Sandru pametni telefoni pružaju mogućnosti koje im dosad nisu omogućavali stari telefoni. 'Spojiti se na Internet u svakom trenutku je jedna od najbitnijih stvari. To je jedan jako moćan alat koji u biti pruža još dodatnih usluga', naglašava Vedran. 'Evo, upravo sam koristio aplikaciju za pregledavanje video nadzora,' oduševljen je Sandro.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Samo ove godine na globalnom će tržištu bit prodano ukupno oko 420 milijuna pametnih telefona. Istraživanja govore kako će ta brojka do 2016. dosegnuti - jednu milijardu. 'Danas svakako jesu potrebni, potrebni su ljudima koji trebaju pristup e-mailu, koji moraju malo brže komunicirati', kaže urednik Mackorisnik blog Magazina Toni Milovan. Dodaje kako svaki važniji servis danas već ima svoju aplikaciju te da ih većina služi ili za pristup internetskim sadržajima ili pruža neke dodatne mogućnosti korisniku.

Bez obzira na to gdje se trenutačno nalazite, preko svojeg pametnog telefona možete pregledati i aktualne vijesti te pristupiti video sadržajima dnevnik.hr-a. Dosad je to učinilo više od 35 tisuća korisnika. Jedan od njih je i Vedran koji kaže da se ugodno iznenadio s aplikacijom dnevnik.hr jer mu u svakom trenutku pruža najnovije informacije i zanimljivosti. I to besplatno.


Ne čude stoga prognoze stručnjaka kako ćemo sve telefone ubrzo zamijeniti pametnima. A samo je pitanje vremena kada će se ugradnjom pametnog asistenta raspoznavati govor. Ili kada će uređaj ponuditi inteligentne odgovore na naše upite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene