Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već problemi

Hrast: Buljan Culej ostaje voditeljica obrazovne reforme; Divjak: Ako je to istina, ništa od suradnje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Hrast priopćio kako Jasminka Buljan Culej ostaje voditeljica obrazovne reforme, a Hrast dio vladajuće većine s utjecajem na politiku Vlade, oglasila se i kandidatkinja za ministricu znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je kazala da, ako se to pokaže točnim, od koalicije s HDZ-om neće biti ništa.

Priopćenje Hrasta prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Školska torba/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ostala su još tri mjeseca Hoće li reforma obrazovanja moći biti implementirana? "Prema mojoj procjeni, spremnost škola je 2,5 od 5" Slika nije dostupna Bit će vraćeni izbačeni dijelovi Ministrica Divjak: Ne znam tko je autor Akcijskog plana

"Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržat će nove ministre s obzirom na ispunjeno Hrastovo traženje da se reforma obrazovanja nastavi i to u smjeru u kojem ju je vodila ova Vlada, a to je smjer pluralnosti i uključenosti stručnjaka različitih svjetonazorskih i političkih opredjeljenja. Tako će prof. dr.sc. Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a dr.sc. Jasminka Bulej Culej voditeljica Ekspertne radne skupine.

Potvrđeno je to jučer u večernjim satima u Banskim dvorima na sastanku vodstava HDZ-a i Hrasta. Hrast ostaje dio vladajuće većine i utjecat će na politiku Vlade, poglavito na području odgoja i obrazovanja, gdje će član Predsjedništva Hrasta mr.sc. Hrvoje Šlezak, i dalje obnašati dužnost državnog tajnika. Otvoreni smo za različita mišljenja i uvjereni da se naš odgojno obrazovni sustav može razvijati jedino u toj atmosferi otvorenosti i pluralnosti", stoji u priopćenju Hrasta.

Dodajmo tome kako se voditeljica stručnog povjerenstva, koja je donedavno bila savjetnica ministra Pave Barišića, zove Jasminka Buljan Culej, a ne Jasminka Bulej Culej kako je napisano u priopćenju Hrasta. 

Nije dugo prošlo, a na priopćenje iz Hrasta reagirala je kandidatkinja za ministricu znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je kazala da, ako se to što je Hrast priopćio pokaže točnim, od koalicije s HDZ-om neće biti ništa, piše Tportal.

"Ja tvrdim da to nije istina. Ako je to istina mi nemamo što raditi zajedno", kazala je Divjak. "Na koncu ako netko preuzima određene odgovornosti može izabrat i ekipu s kojom će surađivati". Dodala je kako je na njoj, ako postane ministrica, da odabere one koji će kurikularnu reformu provoditi.

Iz HNS-a su za Dnevnik.hr komentirali priopćenje Hrasta: "Premijer Andrej Plenković garantira depolitizaciju, ovo su samo napadi pred imenovanje".

Na pitanje zašto bi Hrast napadao Divjak kad je to stranka koja je partner u vlasti, iz HNS-a odgovaraju kako je to pitanje za HDZ i premijera Plenkovića. "Idemo korak po korak. Mi se za sada držimo obećanja premijera".


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene