Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica o ustavnim promjenama

HDZ donio stajalište o glasovanju Hrvata bez prebivališta u RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a održalo je sjednicu vezano uz promjene Ustava RH, nužne za dovršetak pregovora i ulazak Hrvatske u EU te je donijelo stajalište o glasovanju hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj na referendumu o ulasku u EU, izvijestila je nakon sjednice predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor.

Nije preciznije obrazložila to stajalište, napomenuvši kako ga prvo želi iznijeti koalicijskim partnerima. ‘Stajalište ćemo prvo iznijeti koalicijskim partnerima pa ćemo o tome obavijestiti i oporbu. Ako bismo se uspjeli dogovoriti slijedeći tjedan, do kraja ožujka mogli bismo donijeti ustavne promjene, što je važno za završetak pregovora, jer onda idemo ubrzanim tempom dalje’, rekla je Kosor. Članovi Predsjedništva HDZ-a donijeli su i jednoglasnu odluku da se u Predsjedništvo stranke kooptira predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik Ante Kulušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ima prostora za rješenje' Čačić: Nije postignut dogovor o ustavnim promjenama Slika nije dostupna Nedopustivo ponašanje prema novinarima Bez dogovora: Problem glasovanje dijaspore

>> Kosor: Milanovića ću pozvati na razgovor ‘u četiri oka’

Iako predsjednici županijskih organizacija HDZ-a po funkciji nisu u Predsjedništvu, Kosor je objasnila kako je Kulušićevo članstvo u tom tijelu važno zbog ‘ravnomjerne zastupljenosti u Predsjedništvu’ stranke. Predsjedništvo HDZ-a razgovaralo je i o najnovijem Pulsovu istraživanju, koje pokazuje da Vlada RH uživa potporu 51 posto građana, što je najveća potpora Vladi do sada, rekla je. ‘Istraživanje pokazuje i dobru poziciju HDZ-a unatoč poteškoćama u kojima radimo’, naglasila je Kosor, dodavši kako popularnost stranke raste te da HDZ uživa potporu 27,6 posto građana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene