Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio je da ni na današnjem sastanku vladajuće koalicije s oporbenim čelnicima nije postignut dogovor o ustavnim promjenama, ali da on osobno smatra da postoji prostor za pomak prema rješenju.


‘Pregovori mogu biti ili zatvoreni krug ili spirala koji vodi rješenju ili u vrtlog, a meni se osobno čini da postoji prostor za pomak k rješenju’, kazao je Čačić novinarima pred Banskim dvorima nakon sastanka čelnika oporbe s premijerkom Jadrankom Kosor. ‘Pozicije su izrečene, a poštujući njih treba tražiti rješenje koje sasvim sigurno nije ni crno ni bijelo’, dodao je Čačić. Upitan da komentira što se premijerka sastala s čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem prije sastanka s ostalim oporbenim čelnicima, rekao je da pozdravlja svaku formu pregovora koja vodi ka rješenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Bez dogovora: Problem glasovanje dijaspore Slika nije dostupna HDZ donio stajalište o glasovanju Hrvata bez prebivališta u RH

>> Ništa od dogovora: 'Ne želimo ukidanje prava dijaspori'

‘Obavljen je razgovor između predsjednika HDZ-a i SDP-a koji odlučuju svojim glasovima o ustavnim promjenama, ali naravno, politički, svako razuman i politički dobronamjeran mora voditi računa i o glasovima drugih stranaka koji su bili na sastanku. Bez obzira što ovoga trenutka nema nikakve čvrste ponude sama činjenica da se želi razgovarati je pozitivna’, rekao je Čačić. Upitan kako komentira stav SDP-a kojem je prihvatljivo glasovanje u BiH, ali samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, čelnik HNS-a odgovorio je da je Milanović izrekao stav SDP-a. ‘Taj stav treba cijeniti i tražiti mogućnost da se taj stav s jedne strane, i HDZ-ov s druge strane dovedu do rješenja’, dodao je. Na pitanje je li HNS bliže stavu SDP-a ili HDZ-a rekao je da su oni na tragu rješenja poštujući stajalište SDP-a da treba urediti pitanje glasanja. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju