Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorava na novi pokušaj prevare. Upozoravaju, oštećeni mogu biti svi koji odgovore na poziv.


Danas je zabilježen novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prijevare korisnika na način da se neselektivno šalju SMS poruke s tekstom „Zovi me hitno 002486429171“.

Vezani članci Dopisivanje, ilustracija Upoznala ga preko interneta i uplatila mu pola milijuna kuna. Posumnjala tek kad se prestao javljati Tomislav Baotić - 3 Šef humanitarne udruge potrošio novac na kocku, drogu i ku*ve: ''Pa, je l' ima srca ikakvog uopće, je l' ima kamen u sebi..."

Svaki korisnik koji odluči nazvati broj iz poruke može imati znatno povećan trošak. Stoga savjetujemo korisnike da ne pozivaju brojeve iz ovakvih ili sličnih SMS poruka, pogotovo ako nisu sigurni u pošiljatelja, javljaju iz HAKOM-a

Operatori su u suradnji s HAKOM-om blokirali pozivanje određenog raspona brojeva iz poruke, koji su na otočju Sejšeli, te prate telekomunikacijski promet s tom destinacijom. Ukoliko korisnici dobiju poruku u koju sumnjaju da se radi o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji, mole se da bez odgode izvijeste svoga operatora ili HAKOM.