Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 85.000 kuna

HAKOM DOBIO "DOMAĆU ZADAĆU" Ministar Butković zatražio izvješće oko kupnje skupih kravata i rubaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Oleg Butković državnoj agenciji iz svog resora dao je domaću zadaću.

Od agencije za mrežne djelatnosti HAKOM-a zatražio je hitno pismeno očitovanje zbog kupnje skupih kravata i rubaca za poslovne partnere, te ručnika za zaposlenike.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Oleg Butković Novo prozivanje Nastavlja se okršaj Milanovića i Butkovića: "Tko se vozi u helikopteru?"

Kravate za muškarce, rupce za žene. Izrađene od 100-postotne svile, državna agencija Hakom naručila je od tvrtke Potomac. U Hakomu potvrđuju kupnju kravata i rubaca ali nisu odgovorili je li točno da je riječ o 500 kuna po daru - ukupno - više od 85 tisuća kuna.

"Kravate i marame hrvatskog brenda kupili smo za potrebe poslovnih događanja, u kojima je uobičajena razmjena darova. HAKOM svojim partnerima ništa ne kupuje kao poklone za blagdane, šaljemo im samo čestitke", priopćili su iz HAKOM-a.

Svojim zaposlenicima kupili su božićne darove. Svakome kapa i ručnik, ali opet bez odgovora na pitanje o cijeni tih poklona.

Za Novu TV reagirao je i ministar Butković, u čijem je resoru HAKOM. "Zatražio sam pismeno izvješće. Vidjet ću je li to istina, ako je to ne može biti normalno, ne može biti u redu", ističe ministar Butković.

Hakom se financira uglavnom iz naknada s tržišta. No, članove Upravnog vijeća bira politika. Plenkovićeva vlada nedavno je prihvatila njihovo izvješće za prošlu godinu i zatražila štednju. No, iz Hakoma uzvraćaju: rupce i kravate poklanjamo samo inozemnim izaslanstvima.

Primjerice, potpisuje se sporazum s južnokorejskim ministarstvom zaduženim za upravljanje RF spektrom. Ženskim osobama iz inozemne delegacije daruje se rubac, a muškim kravatu, kao izvorno hrvatske proizvode. Ministar izvješće očekuje u rekordnom roku pa će biti jasnije i uklapa li se to u plan štednje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene