Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo problem manje

Hahn: Hrvatska može računati na brzu integraciju u EU i korištenje fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska može računati na najbržu moguću integraciju u Europsku uniju i korištenje fondova Unije, rekao je europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn u intervjuu za poljski list Rzeczpospolita, uoči neformalnog sastanka ministara Europske unije koji se danas održava u Poljskoj.

'Imamo iskustva od prethodnih proširenja EU-a i možemo izbjeći prethodne pogreške. Hrvatska je dobro pripremljena i dobit će sredstva iz strukturnih fondova', rekao je Hahn ističući da će Hrvatska dobiti najbržu moguću integraciju.

Europski povjerenik također je ocijenio da Hrvatska, za razliku od nekih drugih zemalja koje su ulazile u EU, ima jedan problem manje, budući da već ima izgrađenu mrežu autocesta.

'Radi se o autocestama, jer je tamo vjerojatno više kilometara autocesta nego u svim ostalim novim članicama EU-a', dodao je.

Hahn je u razgovoru za poljski list također kazao da su predstavnici iz Hrvatske bili u Poljskoj gdje su skupljali iskustva o načinu korištenja fondova EU-a.

'Znam također da su Hrvati bili u Poljskoj i učili su kako koristiti strukturne fondove. Jer nije lako potrošiti na pravilan način europska sredstva, posebice toliko veliku svotu, koju je dobila Poljska za razdoblje od 2007. do 2013. godine', dodao je. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna uložena kuna vraća 60 kuna Lov na besplatan novac Slika nije dostupna Spori vlakovi Modernizacija željeznica novcem iz fondova EU!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene