Predstavnici inicijative Sinovi i kćeri Neretve poslali su pisma predsjednici i premijeru.

Galerija


Upozorili su na kršenje Ustava i zakona o zdravstvenoj zaštiti u dolini Neretve. U pismu navode niz problema koji, kažu, utječu na živote sto tisuća ljudi.

Vezani članci Hitna pomoć, Metković (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Prosvjed u Opuzenu nakon tragične smrti malog Gabrijela: "Naša sigurnost je ugrožena" Prosvjed na Markovom trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Nakon sastanka u Vladi iza zatvorenih vrata roditeljima s djecom koji su čekali na hladnoći, obratio se ministar

Traže, među ostalim, izgradnju županijske bolnice i uspostavu helikopterske medicinske službe. Ako se njihovi zahtjevi ne ispune, najavljuju prosvjed u Opuzenu, 1. lipnja. Zatvorit će državnu cestu D8 na 12 sati. Dali su i rok od deset dana za odgovor.

"Mi smo poručili da smo uporni u našim zahtjevima i da nećemo odustati. Šest mjeseci smo upozoravali i molili da se nešto pokrene, jednostavno, bitne stvari, one najbitinije koje spašavaju živote - one se nisu pokrenule", kazao je Ivo Matičević iz Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve.

"Ta struka je zaslužila da bude na većem nivou, a kad bude na većem nivou mi pacijenti ćemo bit sigurniji", dodao je.

"U mandatu ove vlade pokrenuli smo postupak da u Metkoviću, odnosno u dolini Neretve potrebito je napraviti dnevnu bolnicu kako bi se podigla kvaliteta. S promjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti smo modificirali i poboljšali model Hitne tako da vjerujem da će i dolje biti bolja skrb o pacijentima", smatra Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr