Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dali rok za odgovor

Građani prijete prosvjedom u Opuzenu: ''Šest mjeseci smo upozoravali i molili''

Predstavnici inicijative Sinovi i kćeri Neretve traže izgradnju županijske bolnice (Foto: Dnevnik.hr)
Predstavnici inicijative Sinovi i kćeri Neretve traže izgradnju županijske bolnice (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predstavnici inicijative Sinovi i kćeri Neretve traže izgradnju županijske bolnice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predstavnici inicijative Sinovi i kćeri Neretve poslali su pisma predsjednici i premijeru.

Upozorili su na kršenje Ustava i zakona o zdravstvenoj zaštiti u dolini Neretve. U pismu navode niz problema koji, kažu, utječu na živote sto tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Traže, među ostalim, izgradnju županijske bolnice i uspostavu helikopterske medicinske službe. Ako se njihovi zahtjevi ne ispune, najavljuju prosvjed u Opuzenu, 1. lipnja. Zatvorit će državnu cestu D8 na 12 sati. Dali su i rok od deset dana za odgovor.

"Mi smo poručili da smo uporni u našim zahtjevima i da nećemo odustati. Šest mjeseci smo upozoravali i molili da se nešto pokrene, jednostavno, bitne stvari, one najbitinije koje spašavaju živote - one se nisu pokrenule", kazao je Ivo Matičević iz Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve.

"Ta struka je zaslužila da bude na većem nivou, a kad bude na većem nivou mi pacijenti ćemo bit sigurniji", dodao je.

"U mandatu ove vlade pokrenuli smo postupak da u Metkoviću, odnosno u dolini Neretve potrebito je napraviti dnevnu bolnicu kako bi se podigla kvaliteta. S promjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti smo modificirali i poboljšali model Hitne tako da vjerujem da će i dolje biti bolja skrb o pacijentima", smatra Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene