Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutita i oporba

Splićanima prekipjelo zbog nove odluke o gradnji hotela. Ivošević problem svaljuje na prošlu vlast: "Nemamo pravnih načina to raskinuti"

Aktualno Galerija Pobuna građana protiv vlasti - 3 Pobuna građana protiv vlasti - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pobuna građana protiv vlasti - 2 Pobuna građana protiv vlasti - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pobuna građana protiv vlasti - 1 Pobuna građana protiv vlasti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +3 Bojan Ivošević Galerija 1/8 >>
Tlak se povisio stanovnicima Splita, na najavu gradskih vlasti da će im na mjestu parkirališta niknuti hotel. Prosvjedovali su protiv takve odluke.

Stanovnicima Splita je prekipjelo na najavu gradskih vlasti da će im na mjestu parkirališta niknuti - hotel. Prosvjedovali su protiv takve odluke, a prosvjed je pratila reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Čule su se ozbiljne optužbe na račun gradonačelnika Ivice Puljka. "Okupilo se stotinjak ljudi, a nakratko su zatvorili i Vukovarsku cestu. Puljku zamjeraju da na sve načine pokušava potencirati projekt. Riječ je o moćnom investitoru koji želi graditi hotel sa 72 sobe. Puljak je htio da se gradnja nastavi preko ljeta, no oporba i građani ističu da se ništa ne gradi ljeti", izvijestila je Preljvukić.

Splitski predsjednik SDP-a Davor Matijević je istaknuo kako misli da imaju dovoljno dobre argumente s pravnog aspekta da raskinu s građenjem. "Ovo je pitanje za stručnjake. Imamo problem da nemamo nikakve informacije o projektu", napomenuo je Matijević.

Na prosvjedu je bio i Puljkov zamjenik Bojan Ivošević koji je donio dokumente kojima je pokazao da su i prošle gradske vlasti htjele odobriti sličan projekt, dodaje Preljvukić.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević Autogol splitskih vlasti Splićani bijesni zbog stanice za pretovar otpada, a Ivošević poručuje: "Kakva bi bila vlast koja nije u stanju postaviti jedan obični kontejner?"

Ivošević je u Dnevniku Nove TV kazao da se "nemaju od čega braniti jer nikakav akt nisu potpisali".

"Naslijedili smo prabo građenja još iz HDZ-ova mandata 1996. koji je mijenjan aneksima. Problem se već 27 godina ne riješava. Pitali smo pravnu službu čim smo došli na vlast ima li način da se to raskine, da grad razmisli što bi mogao investirati. Rekli su da s obzirom na ugovore i anekse, nemamo pravnih načina za raskinuti", pojasnio je Ivošević.

"Građane smeta što je nekada na mjestu bilo 600 parkirnih mjesta i sada se boje da će im ih hotel oduzeti", zaključila je Preljvukić.

Pročitajte i ovo Postignut dogovor o plaćama radnika splitske Čistoće - 16 riješili razmirice VIDEO Štrajk splitske Čistoće je prekinut, kamioni trube! Nakon svađe i incidenta postignut dogovor

HDZ-ov Tomislav Šuta je istaknuo da je riječ o "netransparentnosti i da su građani svoju volju iskazali".

Na novinarski upit je li za to da se projekt vrati gradu kao parkiralište, Ivošević mu je uzvratio. "Vi kao novinar morate znati kad postavljate takvo pitanje, da postoje zakoni Republike Hrvatske koji onemogućavaju tu opciju koju ste mi upravo postavili", rekao je Ivošević.

Više o pobuni građana u Splitu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene