Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvara se 1. lipnja

Grad zatvara Kino Europu: "Borbu nastavljamo pravnim putem, u Zagrebu se provodi kulturocid"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Kina Europe javljaju kako su iz Grada Zagreba dobili odgovor na njihovu molbu da kino nastavi s radom dok ne počne obnova te su ih obavijestili da se 1. lipnja Kino Europa mora predati u posjed Gradu.

"Grad Zagreb time je odbio naše molbe da se kino ne zatvara dok ne počne renovacija, kao i nekoliko modela obnove kina koje predlažemo već godinama, pri čemu sredstva restauracije ne bi bila na teret građanima Zagreba i poreznim obveznicima Republike Hrvatske. Umjesto toga, najavljuju se 'pripremne radnje u svrhu renoviranja (adaptacije) dotrajalosti objekta' za koje, podsjećamo, u gradskom proračunu ne postoje ni projektni nacrti, ni planovi sanacije, renovacije ili javne nabave, ni namjenska sredstva. Budući da s odlaskom UO ZFF kino prestaje s radom, izražavamo iskrenu zabrinutost za sve programe koji se trebaju održati u kinu nakon 1. lipnja, a za koje su već raspoređena sredstva iz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih izvora", poručuju iz Kina Europe te dodaju kako će borbu nastaviti pravnim putem. 

Pročitajte i ovo PR James Bond - Za smrt nema vremena Čekanje je konačno gotovo PR Deveti nastavak Brzih i žestokih Brzi i žestoki 9

Uprava kina navodi kako će do 1. lipnja poduzeti niz akcija kako bi "pažnju javnosti skrenuli na "kontinuirani kulturocid u Zagrebu"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene