Prosvjed ispred Kina Europe (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 5
Prosvjed ispred Kina Europe (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 5 Foto: Filip Kos/PIXSELL

Iz Kina Europe javljaju kako su iz Grada Zagreba dobili odgovor na njihovu molbu da kino nastavi s radom dok ne počne obnova te su ih obavijestili da se 1. lipnja Kino Europa mora predati u posjed Gradu.


"Grad Zagreb time je odbio naše molbe da se kino ne zatvara dok ne počne renovacija, kao i nekoliko modela obnove kina koje predlažemo već godinama, pri čemu sredstva restauracije ne bi bila na teret građanima Zagreba i poreznim obveznicima Republike Hrvatske. Umjesto toga, najavljuju se 'pripremne radnje u svrhu renoviranja (adaptacije) dotrajalosti objekta' za koje, podsjećamo, u gradskom proračunu ne postoje ni projektni nacrti, ni planovi sanacije, renovacije ili javne nabave, ni namjenska sredstva. Budući da s odlaskom UO ZFF kino prestaje s radom, izražavamo iskrenu zabrinutost za sve programe koji se trebaju održati u kinu nakon 1. lipnja, a za koje su već raspoređena sredstva iz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih izvora", poručuju iz Kina Europe te dodaju kako će borbu nastaviti pravnim putem. 

Vezani članci Kinodvorane, ilustracija Za njih lockdown još uvijek traje, a sudbina im je neizvjesna: "Sve ovisi o američkom tržištu..." Kino Europa Bandić kultno zagrebačko Kino Europa dodijelio novom korisniku, koji će ga koristiti - besplatno

Uprava kina navodi kako će do 1. lipnja poduzeti niz akcija kako bi "pažnju javnosti skrenuli na "kontinuirani kulturocid u Zagrebu"