Prosvjed ispred Kina Europe (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 5
Prosvjed ispred Kina Europe (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 5

Uprava kina Europa odbacila je u četvrtak "sa zgražanjem" tvrdnju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je Boris T. Matić silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna.


"Navedena neistinita tvrdnja odnosi se na premijeru filma Sunčica u organizaciji Udruge žena u domovinskom ratu koja se održala u ožujku 2014. Tada su naplaćeni uobičajeni suorganizacijski troškovi za premijeru filma u iznosu od tri tisuće kuna + pdv. Isti iznos vraćen je Udruzi nakon usmenog zahtjeva predstavnika Grada Zagreba koji su za tu projekciju iskoristili jedan od ugovorom predviđenih gradskih termina", stoji u reakciji na današnju Bandićevu izjavu na sjednici Gradske skupštine.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Grad prijeti tužbama zbog Kina Europa, a Bandić poručio prosvjednicima: "Uzalud vam trud, svirači" Nina Obuljen Koržinek, Kino Europa (Foto: Pixsell, Dalibor Urukalović/Davor Puklavec) Ministrica kulture: "Ja sam protiv zatvaranja. Kino Europa je jedno od najljepših u Hrvatskoj"

Dodaju kako su organizatori premijere to i sami potvrdili u izjavi danoj Jutarnjem listu od 14. travnja, da je tadašnja predsjednica Udruge žena u Domovinskom ratu Marija Slišković rekla da im je uprava kina isprva naplatila tri tisuće kuna za korištenje kina, ali kasnije su im novac vratili.

"Izražavamo žaljenje što se daljnjim iznošenjem netočnih informacija od strane gradskih vlasti nastoje obezvrijediti rezultati postignuti djelovanjem UO ZFF i Propeler Filma u proteklom desetljeću", ističu iz kina Europa.