Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urbana obnova

Zagreb želi urediti zelena dvorišta, traže se pilot-lokacije

Zagreb
Zagreb Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Pilot-projekt će se provoditi u središtu Zagreba, za koji je zbog guste gradnje i velikih udjela izgrađenih i asfaltnih površina karakteristično jače zagrijavanje.

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje pozvao je zainteresirane suvlasnike višestambenih zgrada da preko predstavnika suvlasnika do kraja rujna iskažu interes za sudjelovanje u provedbi pilot-projekta zelene urbane obnove dvorišta.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić jede parizer Obratio se na Instagramu Bizaran video! Pogledajte kako Vučić jede parizer: "Siniša, evo majonez"

Cilj je tog pilot-projekta je, kako su istaknuli u Gradskoj upravi, "ispitivanje učinkovitih procedura, alata i modela partnerstva s građanima u planiranom projektu zelene urbane obnove zagrebačkih dvorišta".

Fokus provedbe je središte Zagreba - blokovska struktura Donjeg Grada, Medveščaka, dijelova Črnomerca, Maksimira i sjeverne Trešnjevke, za koji je zbog guste gradnje i velikih udjela izgrađenih i asfaltnih površina karakteristično jače zagrijavanje u odnosu na rahlije izgrađene dijelove grada, odnosno pojava urbanog toplinskog otoka, naglasili su.

Pročitajte i ovo Policija jeste li ga vidjeli? Traži se 15-godišnjak u Zagrebu: Sinoć se nije vratio kući

Iz Gradske uprave izvijestili su da će posebnom gradskom odlukom, od sljedeće godine, omogućiti stručnu i financijsku pomoć suvlasnicima stambenih zgrada koji iskažu želju za uređenjem svoga blokovskog dvorišta.

Pročitajte i ovo Sastanak Vlade s predstavnicima trgovačkih lanaca Pad cijena Peruško nakon sastanka u Vladi: "Konzum od petka na akciju stavlja 360 proizvoda i još 1000 na sniženje"

"Grad će preuzeti pripremu projekata i sudjelovati u uređenju dvorišta kako bismo zajedno stvorili zelenija i ugodnija okruženja za nas i buduće generacije", poručili su.

Suvlasnici višestambenih zgrada iskaz interesa za sudjelovanje u provedbi pilot-projekta zelene urbane obnove dvorišta trebaju dostaviti Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ivor Ivanišević Godinama izgladnjivao i silovao pse, ali neće u zatvor. Najavljen prosvjed: "Životinje su nemoćne žrtve i trebaju naš glas"

Potpise većine suvlasnika kojima potvrđuju suglasnost za provođenje pilot-projekta na njihovoj nekretnini bit će potrebno dostaviti naknadno, na poziv nadležnog gradskog upravnog tijela, u slučaju odabira kao pilot-lokacije, kažu u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene