Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi se nastavljaju

Grad najavio brži odvoz smeća od nedjelje, a sanacija na Jakuševcu još nije ni počela: "Ne znam kako netko to misli...''

Aktualno Galerija Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 1 Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 2 Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mumin Hodžić, predsjednik Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće Mumin Hodžić, predsjednik Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće Foto: DNEVNIK.hr Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 3 Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 4 Galerija 1/6 >>
Iz Grada Zagreba tvrde da će se od nedjelje ubrzati odvoz smeća, no niti nakon mjeseca dana na Jakuševcu nije počela sanacija odrona.

Prošlo je mjesec dana od velikog odrona smeća na Jakuševcu. Od ovog tjedna trebao se normalizirati odvoz otpada, ali još ništa od toga.

Iz Grada uvjeravaju da će od nedjelje ubrzati odvoz jer je gotov privremeni plato za odlaganje na koji će istovremeno moći doći više kamiona, a ne jedan po jedan kako je bilo do sada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija reagirala na vrijeme Pedofil (64) porukama pokušao namamiti 14-godišnjakinju: Predlagao da se nađu

Još nije počela ni sancija odrona jer istraga kako je do njega došlo nije završena.

"Taj plato je gotov i možemo reći da u idućim tjednima i u periodu koji slijedi da će odvoz biti redovan bez većih kašnjenja, ne očekujemo nikakve probleme u odvozu. Već od nedjelje je normalan raspored", rekao je Ivan Novaković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga.

Pročitajte i ovo Na molitvenom skupu u Rijeci napadnut fotoreporter FaH-a Intervenirala policija Novi detalji napada na molitvi u Rijeci: Dvaput napao fotoreportera i prijetio mu

"Mi o normalizaciji odvoza govorimo već dvije godine, konstantno imamo slike pretrpanih kontejnera. Ne znam kako netko to misli da će to 'sutra' riješiti", istaknuo je Mumin Hodžić, predsjednik Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće.

Prošli tjedan Grad Zagreb izdao je novu dozvolu da i sljedećih 10 godina na Jakuševcu odlaže otpad. Sanacija prvog i drugog odrona tek je u fazi projektiranja. Očevid i izvidi oko toga što se dogodilo još traju, dok oni ne završe nema sanacije.

''Trebamo biti svjesni da će sama sancija i inače trajati mjesecima to je dugotrajan posao, ali neće ni na koji način uzrokovati kašnjenja u odvozu'', uvjerava Novaković dok iz udruge Ekologija grada upozoravaju na lošu kvalitetu zraka zbog odrona.

Radnik koji je u odronu ostao bez ruke, izašao je iz bolnice i angažirao odvjetnika. Ostala dvojica radnika i dalje su na bolovanju zbog traume koju su prošli.

Detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Mateje Ćorić Brunović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene