Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predao dokumentaciju

Bandićeva supruga gotovinom kupila stan u centru Zagreba za smiješnu cijenu, on kaže da mu podmeću

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svu dokumentaciju vezanu za nedavnu kupnju stana u centru Zagreba, kao i podrijetlo sredstava kojim je stan kupljen, predao je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, i to odmah nakon kupnje nekretnine, doznaje Hina u petak iz Grada Zagreba.

Iz Grada poručuju da se gradonačelnik drži zakona i procedure te tvrde da je "sve transparentno i nema ništa sporno".

Pročitajte i ovo Zgrada u kojoj je sporni stan zbog stana Oporba traži USKOK da preispita odnos Bandića i obrtnika Šelendića Slika nije dostupna POTEZI GRADONAČELNIKA Dario Juričan o stanu Bandićeve supruge: "Razveo si se od nje samo da može otkupiti stan, isplatilo se, bravo!"

"Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Gradonačelnikova supruga od prodaje vlastite imovine dala je kćeri novac za kupnju stana", objašnjavaju iz Grada Zagreba.

Slučaj je u petak komentirao i sam Bandić. Rekao je kako se pokušava napraviti priča o nečemu što je pošteno i transparentno. 

"To je pokušaj spina koji neće proći. U aferi koja mjesec dana potresa Hrvatsku, da se skrene pozornost malo na Bandića. Ja sam jedan od rijetkih koji su popisali svu svoju imovinu do lipe", rekao je Bandić. Na pitanje tko pokreće spin, odgovorio je:

"Ja sam prilično naivan, ja samo znam da vi u tome ne sudjelujete. Znate tko? Moj tata i moja mama. Mama je umrla prije nekoliko mjeseci, a tata prije nekoliko godina", rekao je.  

"Pokušaj spina"

Sedamdesetak kvadrata u centru Zagreba za 854 tisuće kuna

Index je objavio da je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ova optuženika, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna.

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun.

U imovinskoj kartici Milana Bandića, navodi Index, nema nikakvih naznaka odakle njegovoj supruzi na računu 720 tisuća kuna.

Uzimajući u obzir i kvadraturu garaže i ostava, izračunali su da je kvadratni metar tog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji plaćen svega 1474 eura, a pozivaju se i na vještaka za nekretnine koji tvrdi da stan vrijedi najmanje dvostruko više.

Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika, koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Bandića

Zbog tog slučaja redovitu provjeru imovinske kartice Milana Bandića Povjerenstvo je počelo prije 10 dana, nakon što su dobili upit o tome, izjavila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Provjeravaju već imovinske kartice Milana Kujundžića, Damira Krstičevića, a kreću i u provjeru kartice ministra Dražena Bošnjakovića.

Zbog nesklada i netočne prijave imovine u imovinskoj kartici, pokrenuli su postupak protiv bivšeg ministra, sad zastupnika Gorana Marića. (Hina,L.R.,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene