Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas se sastala s članovima Hrvatskog generalskog zbora kojima je održala izlaganje o obrambenim i vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske.

Galerija


Nakon izlaganja Predsjednica se obratila medijima i kazala kako su joj u razgovoru s članovima zbora posebno bitni bili njihovi komentari o "sigurnosnim ugrozama" s kojima se Hrvatska suočava  ne teritoriju Europe i globalno.

"Razgovarali smo o situaciji u Hrvatskoj, sigurnosnim ugrozama u Europi i globalno, što i kako radimo, kako odgovoriti na te izazove, kako se nosi s tim Europskoj uniji i NATO-u. Trebamo više voditi, a manje slijediti", kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako najvećom ugrozom smatra demografsku depopulaciju.

"Moramo raditi na tome kako ćemo stvoriti klimu da mladi ostaju i da se vraćaju u Hrvatsku", kazala je Predsjednica.

Na upit za komentarom današnjeg sastanka s predstavnicima Udruge Blokirani, navela je da su joj uručili svoje prijedloge koje je već proslijedila Vladi odnosno resornom ministru Bošnjakoviću.

"Vidjet ćemo koje će te mjere biti, želim da se rasprava nastavi u konstruktivnom duhu i da se u procesu donošenje novog Ovršnog zakona i rješavanja pitanja blokiranih, vodi računa da su u taj proces uključeni ne samo predstavnici banaka, već i oni kojih se to najviše tiče, a to su blokirani", kazala je.