Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže zastaru za stare dugove

Blokirani kod Grabar-Kitarović: "Džentlmenski ćemo sačekati odluku Vlade u petak, a onda..."

Miriam Kervatin (Foto: Dnevnik.hr)
Miriam Kervatin (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miriam Kervatin (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je primila predstavnike Udruge Blokirani.

Predstavnici Udruge Blokirani do kraja tjedna očekuju paket Vladinih mjera koje bi trebale pomoći onima čiji su računi u blokadi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolinda Grabar-Kitarović Grabar-Kitarović: ''Ovršni zakon je duboko nepravedan i neodrživ, potrebna je potpuna promjena'' Slika nije dostupna Najavili skup zajedništva U Savsku došao Zoran Erceg - 'Zamislite da je Karamarku na presicu došao Milanović'

Traže da se na sve dugove starije od 6 godina proglasi zastara te da se zatezna kamata stavi pod profitnu, odnosno da ne raste zajedno s dugom.

Također, smatraju da od ovrhe treba biti zaštićen fiksni dio plaće od 2700 kuna, a obrtnicima koji se nađu u problemu od ovrhe treba zaštititi imovinu.

"Iskazali smo temeljno načelo da su ovršni postupci protuustavni, da treba donijeti političku odluku koja će biti versus interesnih odluka koje su porobile državu", rekla je nakon sastanka Miriam Kervatin, predsjednica Udruge Blokirani.

Dodala je da će "džentlmenski sačekati odluku Vlade u petak, nakon čega će održati novi sastanak i dogovoriti daljnje korake".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene