Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dobro da smo to napravili"

Gotovina i bratovština sv. Ante dali poseban dar crkvi u Pakoštanima: "Imali smo tu želju mnogo godina prije"

Aktualno Galerija General Gotovina župi darovao vitraje - 2 General Gotovina župi darovao vitraje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ante Gotovina Ante Gotovina Foto: DNEVNIK.hr General Gotovina župi darovao vitraje - 1 General Gotovina župi darovao vitraje - 1 Foto: DNEVNIK.hr General Gotovina župi darovao vitraje - 3 General Gotovina župi darovao vitraje - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 General Gotovina župi darovao vitraje - 4 Galerija 1/7 >>
Crkvu u Pakoštanima od sada krase novi vitraji - župi su ih darovali general Ante Gotovina i bratovština svetog Ante.

Na jutarnjoj misi nove vitraje crkve u Pakoštanima blagoslovio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Autor je akademski slikar Mirko Zubak, koji je na vitrajima radio čak dvije godine, a na misi je bio i general Ante Gotovina.

Pročitajte i ovo Mladen Markač OBLJETNICA OLUJE General Markač nakon emotivnog govora za Dnevnik Nove TV o Oluji i nedolasku Gotovine u Knin: "Mi se čujemo i razgovaramo..."

"Svaka crkva je, ona je lijepa, ali da bi bila još ljepša onda smo eto tako planirali i odlučili, imali smo želju, mnogo godina prije, imali smo želju da stavimo te vitraje. Išli smo u realizaciju i dobro da smo to napravili, ja i moja bratovština, zapravo to je bratovština svetog Ante", rekao je general.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene