Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu cijene

Gorivo najskuplje u posljednjih mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva.

Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja za 6 i 9 lipa te sada se prodaje u rasponu od 9,10 do 9,14 kuna, ovisno o kompaniji i svi imaju različite cijene. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina u posljednjih mjesec dana. Spremnik od 50 litara tako je u posljednja dva tjedna poskupio za 10,5 kuna.

CIJENE GORIVA OPET RASTU Litra eurosupera 95 poskupila za 29 lipa

Litra eurosupera 95 od ponoći je skuplja za oko 9 lipa, što znači da ćete je najviše platiti 9 kuna i 14 lipa. Ni vozači čija vozila koriste eurodizel i autoplin nemaju razloga za zadovoljstvo. Cijene obaju goriva porasle su za 10-ak lipa. Litra eurodozela tako maksimalno stoji 8 kuna i 53 lipe, a za litru autoplina izdvojit ćete oko 4 kune i 9 lipa. Litra eurodizela u utorak je poskupila za 10 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,50 do 8,53 kune, ovisno o kompaniji, a što je i najviša cijena u posljednjih mjesec dana. U posljednja dva tjedna spremnik od 50 litara eurodizela poskupio je ukupno 9 kuna.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja od sredine listopada. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina u utorak je porasla za oko 10 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,09 kuna.

Skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,2 do 2,65 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 0,4 posto. No, u utorak je tečaj dolara preskočio razinu od 7 kuna i najviši je od kraja srpnja što bi ukoliko se nastavi taj trend, mogao snažnije utjecati na cijene goriva idućega tjedna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene