Za sad nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima. Nakon gašenja će se utvrditi je li na brodu netko boravio kao i koji su točni uzroci požara.

Galerija Požar na brodu Moli u Šibeniku - 8 Požar na brodu Moli u Šibeniku - 7 Požar na brodu Moli u Šibeniku - 6 +4 Požar na brodu Moli u Šibeniku - 5

Požar na starom trajektu ‘Moli’ Split na vezu bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), koji je planuo u nedjelju rano ujutro, još uvijek je aktivan, doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.

Vezani članci Požar - 7 Nestao veći dio Svilaje: Gori već gotovo tjedan dana, u pomoć stigli i kanaderi Vatrogasci i nakon 24 sata pokušavaju ugasiti požar koji je izbio na brodu - 5 Požar na trajektu u Šibeniku još nije ugašen: "U potpalublju tinja i temperatura je previsoka"

Dojavu o požaru na brodu hitne su službe zaprimile oko 5.30 sati, a na intervenciji je bilo 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.

"Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda", rekao je Milošević.

Nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.

"Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema", dodao je.

Nakon što se ugasi požar i provjetri, bit će pretražena unutrašnjost broda kako bi se utvrdilo je li tko na njemu boravio u trenutku izbijanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon gašenja.

Inače, riječ je o brodu 'Moli' Split, trajektu koji je već neko vrijeme na vezu na prostoru TEF-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju