Za sad nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima. Nakon gašenja će se utvrditi je li na brodu netko boravio kao i koji su točni uzroci požara.

Galerija


Požar na starom trajektu ‘Moli’ Split na vezu bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), koji je planuo u nedjelju rano ujutro, još uvijek je aktivan, doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.

Vezani članci U požaru vlaka kod Našica nitko nije ozlijeđen Gorio vlak nedaleko od Našica: "Kad smo prošli kolodvor, odjednom je planulo. Otkad smo krenuli čuli su se čudni zvukovi" Privođenje osumnjičene za veliki požar kod Šibenika (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Piromanka iz šibenske Dubrave puštena na slobodu uz mjere opreza, u istražnom zatvoru provela šest mjeseci

Dojavu o požaru na brodu hitne su službe zaprimile oko 5.30 sati, a na intervenciji je bilo 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.

"Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda", rekao je Milošević.

Nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.

"Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema", dodao je.

Nakon što se ugasi požar i provjetri, bit će pretražena unutrašnjost broda kako bi se utvrdilo je li tko na njemu boravio u trenutku izbijanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon gašenja.

Inače, riječ je o brodu 'Moli' Split, trajektu koji je već neko vrijeme na vezu na prostoru TEF-a.