Kanader, ilustracija
Kanader, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Požar je izbio u noćnim satima i zahvatio gustu borovu šumu na predjelu Murvica, kod Bola na Braču. Na terenu su vatrogasci i zračne snage.


Kod Bola na Braču, u predjelu Murvica, noćas je buknuo požar u gustoj borovoj šumi. Izbio je nešto prije 4 sata ujutro i nošen jakom burom brzo se širio. Na terenu su sve raspoložive snage s otoka Brača, a u 9 sati im je trajektom stigla i pomoć iz Splita.

Vezani članci U požaru u Trogiru jedna osoba poginula - 1 Buknuo požar u stanu u Trogiru, jedna osoba umrla, jedna životno ugrožena. Ozlijeđen i vatrogasac Vatrogasci, ilustracija Požar se s plamenika štednjaka proširio na kuhinju: U stanu nađeno tijelo 87-godišnje žene

Požar na nepristupačnom dijelu terena prema Vidovoj gori od 8:30 gase i dva kanadera. Zbog gašenja isključen je i dalekovod na tom području. 

"Tijekom noći u opasnosti je bilo nekoliko vikendica i poljoprivrednih objekata, svi su uspješno obranjeni i u ovom trenutku nema opasnosti za imovinu. Kad zračne snage odrade svoj dio posla situacija će biti još bolja nego je sada", rekao je reporteru Dnevnika Nove TV Ivanu Kaštelanu vatrogasni zapovjednik DVD-a Supetar Nikola Martinić.