Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potpora židovskim zajednicama

Jandroković se sastao s posebnim izaslanikom SAD-a za pitanja holokausta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je Thomasa Yazdgerdija, posebnog izaslanika Državnog tajništva Sjedinjenih Država za pitanja holokausta te predstavnike Svjetske židovske organizacije za restituciju (WJRO), priopćeno je u utorak navečer iz Ureda predsjednika Sabora.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i posebni izaslanik Thomas Yazdgerdi razgovarali su o potpori Hrvatske židovskim zajednicama u očuvanju židovskog nasljeđa i obilježavanju Svjetskog dana sjećanja na žrtve holokausta, pri čemu je istaknut ovogodišnji molitveno-komemorativni susret.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…" Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće

Razgovaralo se i o aktivnostima u okviru Terezinske deklaracije na međunarodnom planu i nacionalnim razinama.

Deklaracija iz 2009. koja je dobila ime prema mjestu Terezino gdje je bio nacistički logor u Češkoj, bavi se pitanjima zaštite i brige osobaa koje su preživjele holokaust, pitanjima povrata njihove imovine, edukacije, očuvanja židovske kulture.

Na sastanku je sudjelovao i potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene