Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja (UPU) Bosanka usklađen je s planovima višeg reda, priopćeno je danas iz dubrovačko-neretvanskog županijskog Zavoda za prostorno uređenje.


Iz Zavoda stiču kako Dubrovačko-neretvanska županija, odnosno njen Zavod za prostorno uređenje, ne daje Suglasnost na UPU Platoa Srđa, već Suglasnost na Konačni prijedlog, utvrđen od strane Grada Dubrovnika, daje Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva, a Gradsko vijeće o njemu konačno odlučuje.

U tom postupku županijski Zavod za prostorno uređenje daje mišljenje je li Konačni prijedlog UPU-a usklađen s planovima višeg reda: prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije, prostornim planom uređenja Grada Dubrovnika te GUP-om Grada Dubrovnika i drugim dokumentima prostornog uređenja.

Vezani članci Srđ - Nova arbitraža protiv Hrvatske - 3 Zbog Srđa opet arbitražni postupak protiv Hrvatske: "Cijeli ovaj projekt temelji se na korupciji" Dan Bilzerian Multimilijunaš priredio pravi spektakl u Dubrovniku, zaruke prijatelja proslavili kao u filmu, a kamere su sve zabilježile!

>> 'Slavne osobe već dolaze u Dubrovnik i to je najveći kompliment'

"Davanje Mišljenja je strogo formalni postupak, u kojem Zavod u utvrđenom roku utvrđuje je li Konačni prijedlog UPU-a poštivao odredbe iz planova višeg reda. Ovaj postupak se ne smije miješati s ulogom Zavoda da u tijeku izrade planova kao stručno tijelo daje radna mišljenja i primjedbe koje ukazuju na propuste, daje primjedbe radi pogoršanja rješenja da planovi budu kvalitetni u smislu struke te traži da se kroz varijante iznađe najpovoljnije rješenje", navode iz Županijskog zavoda za prostorno uređenje.

U ovom konkretnom slučaju, dodaje se u priopćenju, Zavodu je od strane Grada Dubrovnika dostavljen na davanje mišljenja Konačni prijedlog UPU-a platoa Srđa. Zavod je utvrdio da je konačni prijedlog, za razliku od Prijedloga UPU-a od prije dvije godine, sukladan planovima višeg reda i o tome izdao odgovarajuće Mišljenje. U slučaju da Zavod nije postupak riješio u zakonskom roku, smatralo bi se da je na konačni prijedlog UPU-a dano pozitivno mišljenje, zaključuje se u proopćenju Županijskog zavoda za prostorno uređenje.

Selo Bosanka je u zaleđu Dubrovnika, na sjeveroistočnoj padini brda Srđ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju