Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika materijalna šteta

Muškarac pod čijim su kombajnom eksplodirale bombe jedva izvukao živu glavu: "Moglo je biti kobno, to je jedna vrsta atentata na mene"

Miroslav Šulc i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr)
Miroslav Šulc i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Muškarcu pod kombajnom eksplodirale bombe (Foto: Dnevnik.hr) Muškarcu pod kombajnom eksplodirale bombe (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Šulc i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Šulc i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Šulc (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Šulc (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kombajn naletio na bombu (Foto: Bjelovar LIVE) - 3 Galerija 1/5 >>
Mladen Šulc jučer je, dok je kombajnom brao kukuruz u Presi kraj Bjelovara, naletio na pet bombi od kojih su tri eksplodirale.

Poljoprivrednik koji je srećom izvukao živu glavu kaže kako je jučer na parcelu došao oko 15.30, te da je počeo brati kukuruz.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

"Došao sam do pola parcele, osjetio sam da je kombajn poskočio. U tom trenu je prsnula šoferšajba i onda sam čuo detonacije.Kad sam se skinuo s kombajna, vidio sam da su tri kratera pod kombajnom. Navodno su tri bombe eksplodirale. Policija je našla još dvije bombe, koje nisu uspjele eksplodirati", rekao je.

"Moglo je biti kobno, to je kao jedna vrsta atentata na mene", dodaje.

Otkriva kako ima materijalnu štetu od oko 10.000 eura, ali da od nikoga ne očekuje odštetu. Ističe kako su mu se javili dobri prijatelji iz Zagreba i okolice i ponudili mu financijsku pomoć.

"Sasjećene su mi sve 4 gume, hidromotor oštećen, getriba, sva grubišna crijeva ispod kombajna, adapeter", kaže ovaj poljoprivrednik koji priznaje da ga je zbog ovoga ipak strah.

"Sad me više strah nego jučer kada se to dogodilo jer još imam brati negdje 30 hektara kukuruza i razmišljam hoću li naletiti na još što".

Nije ovo prvi put da je u svojem polju naišao na opasna iznenađenja. Kaže da mu je prije tri godine stavljeno 36 betonskih šipki u soju, 2017. godine 12 komada betonskog željeza od kojih je 8, kaže, samljeo s kombajnom.

No ovaj put je moglo biti kobno. Iz policije tek šturo poručuju kako tragaju za počiniteljem kojeg terete za dovođenje u opasnost života i imovine.

"Ne znam uopće razlog, s nikim nisam u sukobu, nikome ne uzimam posao, radim samo za sebe", napominje. Bombe su prema svemu sudeći iz kućne radinosti.

Ilegalno oružje problem je u Hrvatskoj. A da ih Hrvati imaju, pokazuju podaci policije. Lani je na području PU bjelovarsko-bilogorske, policiji predano 79 ručnih bombi i 37 mina. Na području cijele Hrvatske do sada je predano 320.000 bombi i 5000 eksploziva.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene