Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad prijatelj djece

Glavnu riječ u Velikoj Gorici danas su imala djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavnu ulogu u Velikoj Gorici danas su imala - djeca. Na susretu gradova i općina koje nose titulu prijatelja djece, igre i kreativnosti nije nedostajalo. Tu počasnu titulu u Hrvatskoj imaju 34 grada i općine, a put do nje nije nimalo lagan.

Slušati njihov glas i biti mjesto po mjeri djeteta - zlatno je pravilo grada prijatelja djece. 34 grada i općine nose titulu prijatelja djece. No put do nje je - zahtjevan. Strogi kriteriji traže gotovo maksimalnu učinkovitost u 12 područja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

'U području zdravlja, npr. cijepljenje djece, uključenost u akciju Osmijeh djeteta, holistički pristup djeci, slobodno vrijeme, socijala', kaže Aida Salihagić Kadić iz udruge Naša djeca Hrvatska.

Zadnju riječ u odluci imaju djeca. Ako misle da grad ne zaslužuje titulu neće je ni dobiti. 'Ako nećemo osigurati djeci puno sudjelovanje u svemu onome što ih se tiče, bojim se da nećemo daleko dogurati', kaže Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.

>> Ukoliko se nešto ne promijeni, Hrvatsku čeka manjak radne snage i velik broj umirovljenika

Velika Gorica i dalje ima problem manjka mjesta u vrtićima. A upravo ovakvi susreti služe za razmjenu iskustava i poboljšanje. Kako smo uz Francusku i Španjolsku, među tri najbolja programa za djecu, imamo što pokazati.

Kreativne radionice potiče i Nova TV koja je djeci donirala platnene vrećice za oslikavanje.

Poboljšati i uljepšati život najmlađih zadaća je svakog grada. Ne samo onog s titulom - 'prijatelj djece'.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene