Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je iz godine u godinu sve starija država. Sve manji broj novorođene djece postaje društveni i ekonomski problem za zemlju.


Ako država na svim razinama ne promijeni politiku, u budućnosti će se Hrvatska suočiti s nedostatkom radne snage koja bi mogla nositi sve veći broj umirovljenika. Stabilna obiteljska politika mora biti strateški interes, bez obzira na to koja stranka bila na vlasti - poručili su stručnjaci za demografska pitanja.

Vezani članci Slika nije dostupna UPALIO SE ALARM Sve više iseljenih, nikad manje rođenih - Hrvatska definitivno izumire Slika nije dostupna Loša demografska slika Hrvatske: Roko iz Zagreba ima formulu uspješnog obiteljskog života

"Za budućnost valja voditi računa da će sadašnji naraštaji nositi buduću starost. Negdje oko 65 tisuća, sad ih se rađa oko 43, 44 tisuće dakako s tendencijom pada. Međutim, demografski procesi su dugotrajni procesi i u dugom roku se mogu preokrenuti", ističe Anđelko Akrap, demograf s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.