Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku istrage protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju garaža danas je pred zagrebačkim Županjiskim sudom iskaze dalo svih desetero pozvanih svjedoka obrane, a kako se doznaje od branitelja nitko od njih nije teretio Glavaša.


"Mislim da je nakon njihovog iskaza Državno odvjetništvo još dalje od dobre optužnice", rekao je novinarima nakon saslušanja svjedoka Ante Madunić, jedan od Glavaševih odvjetnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Na Vrhovnom sudu dovršena javna sjednica o slučajevima ‘garaža’ i ‘selotejp’ Slika nije dostupna Glavaš iz BiH poslao žalbu na presudu za 'selotejp' i 'garažu'

Dodao je da o sadržaju iskaza ne može govoriti ali da je načelno s njima zadovoljan. "Mislim da to nije loše za mojeg branjenika", zaključio je Madunić.

Pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem danas je svjedočio i načelnik Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) Gordan Čačić, koji je 1991. sudjelovao u obrani Osijeka. Madunić je rekao da je Čačić govorio o događajima iz tog vremena, ali da on iz njegova iskaza nije vido ništa što bi trebalo teretiti Branimira Glavaša.

Zagrebačka istraga u kojoj se Glavaša tereti za ubojstva i mučenja srpskih civila u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu 1991. bila je privremeno prekinuta zbog Glavaševog lošeg zdravstvenog stanja uzrokovanog štrajkom glađu.

Istraga bi trebala biti gotova sutra, saslušanjem još desetorice svjedoka obrane.

Sudac Posavec potom će spis vratiti zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu koje treba odlučiti hoće li tražiti nove istražne radnje ili će podići optužnicu.

Osumnjičeni nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš po preporuci liječnika nije nazočio saslušanju u Zagrebu, kao ni istrazi u osječkom slučaju koja je nastavljena 14. veljače.